Ferdi Kadıoğlu, Pierre van Hooijdonk’un rekorunu kıramadı

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Pierre van Hooijdonk, 2003-2004 sezonunda 24 maç kart sınırında oynadı ve sezonu ceza almadan tamamladı. Yine altyapı eğitimini Hollanda'da alan Ferdi Kadıoğlu, Hooijdonk'un kart görmeme rekorunun kıyısından döndü.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ferdi Kadıoğlu, sarı kart cezası nedeniyle Ankaragücü karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Bu sezon Fenerbahçe’nin en istikrarlı ve en formda oyuncularından biri olan Ferdi Kadıoğlu, Ankaragücü maçında takımını yalnız bırakacak. Ferdi, Karagümrük maçında gördüğü sarı kartla yalnızca Ankaragücü maçını değil, olası rekoru da kaçırdı.

Ferdi, henüz ligin 5. haftasında oynanan Kayserispor maçında üçüncü sarı kartını görmüştü. Göreceği dördüncü sarı kart, Ferdi’yi bir sonraki maç için cezalı duruma düşürecekti. Kadıoğlu, bu maçın ardından oynadığı 19 maçta sarı kart görmedi. Genç oyuncu bu süreçte Beşiktaş (iki kez), Trabzonspor ve Galatasaray gibi takımının oynadığı kritik maçlara ceza almadan çıkmayı başardı.

Bağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisiBağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisi

Ferdi bu süreçte yalnızca bir maçta forma giyemedi o da iç sahadaki Fatih Karagümrük maçıydı. O maç, Ferdi’nin mide bağırsak gribi dolayısıyla oynayamadığı maçtı. 23 yaşındaki oyuncu çoğunlukla 90 dakika sahada kaldığı maçlarda kendini kart görmekten muhafaza etti ve bir bek oyuncusu olarak oyununu ne kadar olgunlaştırdığını kanıtladı.

Rekorun kıyısındaydı

Milli oyuncu, üst üste 20 maçı sarı kart sınırında oynadıktan sonra Ankaragücü maçında cezalı duruma düştü. Ferdi, şayet 4 maçı daha sarı kart görmeden geçirebilseydi, Hollandalı Pierre van Hooijdonk’un rekoruna ortak olacaktı.

Hollandalı golcü, 2003-04 sezonunda tam 24 maç üst üste sarı kart ceza sınırında forma giymiş ve cezalı duruma düşmemişti. Hollanda ekolünün bir başka ferdi, bu rekoru kırmaya son derece yaklaştı ancak 4 hafta kala gördüğü kartla beraber bu fırsatı kaçırdı.

Ferdi, Hollandalı efsanenin rekoruna erişemedi

Ferdi Kadıoğlu, bu sezon Fenerbahçe formasıyla toplam 25 maçta boy gösterirken takımına 1 gol ve 3 asistle katkı sağladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.