İstanbul’da sahte 1 milyar dolar ele geçti: Üç İsveçli, bir İngiliz, bir Ganalı ve bir de Türk

İstanbul'da Jandarma'nın düzenlediği operasyonda sahte 1 milyar dolar ele geçirildi. Sahte dolarların Cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar sahte parası olduğu belirtildi.

Gündem 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yabancı uyrukluların ağırlıkta olduğu bir şebekenin sahte dolar basarak Afrika ülkelerine çıkarma hazırlığı içerisinde olduğu bilgisine ulaştı.

DHA’nın haberine göre, şüphelilerin, Kağıthane’de bir depoya farklı zamanlarda girip çıktıkları, depo içerisinde uzun süre kaldıkları, depoya çok sayıda kargo kolisi ve kasaların taşındığı belirlendi.

Jandarma ekipleri, paraları basan ve nakledecek olan D.B.S.B, N.J.W ve N.O.F. adlı 3 İsveç vatandaşı, J.W. adlı İngiltere vatandaşı, A.K.K. adlı Gana vatandaşı ile A.Ö. adlı Türkiye vatandaşını suçüstü yakaladı.

Depoda yapılan aramalarda, Afrika ülkelerine götürülmek üzere kargo kasalarının içerisine yerleştirilmiş 10 milyon adet, 100’lük banknotlar halinde toplam 1 milyar dolar sahte para ele geçirildi.

ABD’nin ekonomik grafikler yayınlamasıyla ünlü “Demonocracy-info” sitesi, bir milyar doların kapladığı alanı bu görselle tarif etmişti.

Şüphelilerin Şişli’de kiraladıkları lüks villalarında da arama yapan jandarma ekipleri, bir miktar para ve ziynet eşyasına el koydu.

Şüpheliler ile ilgili ülke konsolosluklarının bilgilendirildiği belirtildi.

Yakalanan sahte doların Cumhuriyet tarihinin, tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki sahte parası olduğu vurgulandı.

Bu dolandırıcılık tatilcileri yaya bıraktıBu dolandırıcılık tatilcileri yaya bıraktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.