Tesisatçılar için ‘onurlu’ kot

Kanadalı yapı malzemeleri firması, eğilip çalışırken frikik vermek istemeyen tesisatçılar için 'Onurlu Kot' adını verdiği bir pantolon tasarladı.

Popüler 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Tesisatçı çatalı tarihe karışıyor olabilir mi? Fotoğraf: Canac.ca

Son zamanların en yaratıcı giysi tasarımı bir moda markasından değil, Kanada’da hırdavat ve inşaat malzemeleri satan bir firmadan çıktı.

Ülkenin Quebec bölgesinde yer alan Canac adlı yapı malzemeleri zinciri, tesisatçılar için ‘Denim de la dignité’ (Onurlu kot) tasarladı. Sıhhi tesisat ürünlerinin altında aksesuarlar kısmında listelenen pantolon, bel bölgesindeki ek sayesinde çalışırken ‘frikik’ vermenin önüne geçiyor.

Eğildiğinizde pantolonun bel bölgesinden sıyrılarak poponun bir kısmını açıkta bırakmasına Türkçede ‘tesisatçı çatalı’ dendiği malumumuz. Ancak bu durumun Türkiye’ye özgü olduğunu düşünürseniz yanılırsınız: İngilizce’de ‘plumber’s crack’ denen frikik evrensel bir fenomen; filmlere karikatürlere konu, tişörtlere motif, hatta doğumgünü pastalarına tema oluyor.

Tesisatçı çatalı evrensel bir fenomen. Fotoğraf: Cakesdecor.com

Milyonlarca beğeni aldı, yok sattı

Canac’ın İnternet sitesine bakılırsa online stoklar çoktan tükenmiş, firma müşterileri mağazalara yönlendiriyor. Tasarım sosyal medyanın da ilgisini çekiyor. Yaratıcı işleri haberleştiren Creapills sitesinin paylaştığı reklam filmi Facebook’ta 8 milyondan fazla izlendi. Instagram’da çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

 

 

Dünyanın tüm pembeleri 'Barbie' için birleşin!Dünyanın tüm pembeleri ‘Barbie’ için birleşin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler