Dünyanın tüm pembeleri ‘Barbie’ için birleşin!

Barbie'nin favori rengi pembedir. Yönetmen Greta Gerwig de vizyona girmeye gün sayan 'Barbie' filminin çok canlı pembe renklerden oluşan bir evrende geçmesini istemiş. Yapım ekibi ise pembenin hakim olduğu bir dünya yaratırken anlaştıkları şirketin küresel pembe boya stoğunu tamamen tüketmiş.

Kültür Sanat 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Margot Robbie Barbie rolünde.

Greta Gerwig imzalı ‘Barbie’ filmine kavuşmaya sayılı günler kaldı. Margot Robbie’nin Barbie, Ryan Gosling’in Ken rolünde yer aldığı film duyurulduğu ilk günden itibaren herkesi Barbie’nin sıcacık pembe dünyasına davet etmeyi başardı. 

Öyle ki moda dünyası ‘Barbiecore’ ve ‘pinkcore’ (2023 koleksiyonlarında, kırmızı halı törenlerinde canlı pembe tonlarının başrolde olması) akımlarına kapıldı, Barbie’nin yaratıcı şirketi Mattel filme özel bir koleksiyon çıkardı. Kısacası etrafı toz tembe bir bulut kapladı.

‘Barbie’ filminin yıldızı Margot Robbie, Versace imzalı görünümleriyle Vogue kapağına konuk oldu.

21 Temmuz’da vizyona girecek filmler için paylaşılan fragmanlar ve karakter afişleri de sürpriz olmayan bir şekilde pembe renkle doluydu. Belli ki film de böyle olacaktı. Tüm bunlar senaryosu hakkında çok fazla bilgi paylaşılmayan filme dair bildiğimiz sınırlı bilgilerden biriydi. Son olarak yapım ekibinden gelen bir haber ‘Barbie’nin uluslararası çapta bir boya sıkıntısı yarattığını ortaya çıkardı.

‘Pembe boya stoğu tükendi’

Architectural Digest dergisinin yapımcı tasarımcısı Sarah Greenwood, set tasarımcı Katie Spencer ve yönetmen Greta Gerwig ile yapılan yakın zamandaki bir röportaj yaptı. Söz dönüp dolaşıp Barbie’nin yaşadığı evin tasarımına geldi. Gerwig, pembenin çok parlak olmasını ve her şeyin fazla olmasını istediğini söyledi. Spencer da bu isteği yerine getirmek için elinden geleni yapmış. Ekip, Warner Bros. stüdyolarının Londra’daki arazisinde bir set inşa etti. Palm Springs’teki Kaufmann House, San Francisco’daki Queen Anne Victorian malikanesi, Wayne Thiebaud’un tabloları ve Gene Kelly’nin ‘Paris’te Bir Amerikalı/ An American in Paris’ filmlerinden ilham aldıklarını söyledi. Yapım ekibi pembe rengin hakim olduğu bu dünyayı yaratırken anlaştıkları şirketin küresel pembe boya stoğunu tamamen tüketmiş. Los Angeles Times’a konuşan boya şirketi Rosco’nun küresel pazarlama başkan yardımcısı Lauren Proud film için ellerindeki tüm pembe boya stoklarının kullanıldığını söyledi.

Margot Robbie, Barbie'yi anlattı: Hiç aklımda yoktuMargot Robbie, Barbie’yi anlattı: Hiç aklımda yoktu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.