Mehmet Büyükekşi: İlkay ve Hakan’a sarıldım

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Manchester City ve Inter'in kaptanı İlkay Gündoğan ve Hakan Çalhanoğlu'nun final oynamasını gurur verici olarak niteledi.

Spor 12 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Mehmet Büyükekşi, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finalini değerlendirdi. Büyükekşi, “Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapmış olmamız özellikle 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığımız için turnusol kağıdı oldu” dedi.

Gene İstanbul gene İngilizler... Ama fikir başkaGene İstanbul gene İngilizler… Ama fikir başka

Manchester City ile Inter arasındaki final maçının aynı zamanda iki Türk kaptanın karşılaşması olması bakımından bir gurur vesilesi olduğunu belirten Büyükekşi şunları söyledi: “Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan’ın UEFA Şampiyonlar Ligi finaline takımlarının kaptanı olarak çıkmaları mutluluk vericiydi. Gururumuz iki sporcumuzu da kupa töreninde sarılarak tebrik ettim. Onlar da Türkiye’de bu finali kaptan olarak oynamaktan gurur duyduklarını ifade etti.”

İstanbul Manchester mavisi! Şampiyon...İstanbul Manchester mavisi! Şampiyon…

Dünyanın her yerinden final için İstanbul’a gelenler olduğunu vurgulayan Büyükekşi, “Ülkemiz ekonomisine 200 milyon dolara yakın döviz girişi oldu. Ayrıca son üç finalde yapılan araştırmalar taraftarların yüzde 47’sinin gittikleri ülkelerde finalin olduğu şehir dışında başka şehirleri de ziyaret ederek yüzde 23 oranında ülke ekonomisine ek bir ekonomik katkı sağladıklarını gösteriyor. TFF Başkanı olarak benim ve TFF Yönetim Kurulu Üyemiz Hamit Altıntop’un Şampiyonlar Ligi Finali UEFA Elçisi olmamız da ülkemiz adına bizi ayrıca onurlandırdı. 2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonası adaylıklarımız için dünya çapında bu organizasyonları ülkemize getirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.