Süper Kupa’da dev final, Adana Demirspor Avrupa’da

Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kazanmasıyla Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek 4. takım Adana Demirspor oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe ise Süper Kupa finalinde karşılaşacak.

Spor 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Adana Demirspor taraftarları Avrupa'ya gitme hakkını kazanmayı sokaklarda kutladı.

Futbol sezonu Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’nin Başakşehir’i 2-0 yenmesiyle sona erdi. Böylece Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek 4 takım netleşti. Süper Lig’de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak. Ligi ikinci bitiren ve Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe, Konferans Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılacak. Sezonu 3. sırada tamamlayan Beşiktaş da Konferans Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak.

9 yıllık hasret bitti... Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin9 yıllık hasret bitti… Türkiye Kupası Fenerbahçe’nin

Adana Demirspor Avrupa’da!

Lig ikincisi Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı da kazanması sonrası Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan son tami lig 4.’sü Adana Demirspor oldu. Adana ekibi Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Konferans Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılacak.

Jorge Jesus’un veda sonatı!Jorge Jesus’un veda sonatı!

Adana’da büyük sevinç

Adana Demirspor, maçın bitmesinin ardından Twitter adresinden UEFA Avrupa Konferans Ligi hesabını etiketleyerek “UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeyiz!” paylaşımı yaptı. Taraftarlar da takımlarının UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılmasını kutladı. Bazı taraftarlar araçlarıyla korna çalıp kortej oluştururken, bazı noktalarda ellerindeki takım bayraklarıyla bir araya gelip şarkılar söyledi.

Süper Kupa’da Galatasaray ve Fenerbahçe Ağustos ayında karşılaşacak.

Süper Kupa’da Galatasaray – Fenerbahçe derbisi

Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı kazanmasıyla Süper Kupa’yı oynayacak takımlar da belli oldu. İki şampiyon Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Kupa’da karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'de Ali Koç siftah yaptıFenerbahçe’de Ali Koç siftah yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.