Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Ankara’da görüştü: İmamoğlu’ndan ‘Güzel olacak her şey’ çıkışı

CHP'de seçim sonrası başlayan 'Değişim' tartışması sürerken, Ankara'da kritik bir görüşme gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, değişim tartışmasını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Görüşme sonrası İmamoğlu, 'Güzel olacak her şey' dedi.

Siyaset 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

28 Mayıs seçimlerinin sona ermesinin ardından kurultay sürecini başlatan CHP’de “değişim” tartışmaları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP kurmaylarının “değişim” ile ilgili değerlendirmeleri devam ederken İBB Başkanı ile CHP liderinin bugün Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde görüşme gerçekleştirdi.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimleri’nden sonra 3’üncü kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun basına kapalı görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu toplantının ardından basın mensuplarına el sallayarak farklı araçlarla tesisten ayrıldı.

Kurultaya doğru CHP'de liman sisli... İmamoğlu Ankara yolcusuKurultaya doğru CHP’de liman sisli… İmamoğlu Ankara yolcusu

Ekrem İmamoğlu: Güzel olacak her şey

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından İstanbul’a gelen İmamoğlu, basın mensuplarının görüşme ile ilgili sorusuna İmamoğlu “Genel Başkanımızla her zaman görüşüyoruz zaten. Güzel olacak her şey” dedi.

Değişim tartışması

28 Mayıs’tan sonra değişim tartışmasını başlatan İmamoğlu, Genel başkanlığa aday mısınız sorusuna “Benim aday olduğum tek şey var. Ülkemizde, İstanbul’da olduğu gibi, büyük bir değişim” açıklamasını yapmıştı. Kılıçdaroğlu ise dün Meclis grup toplantısında, “Değişimin önünü açacağım” mesajı vermişti.

Seçim bitti ama tartışması bitmedi: Biz ıslak imzalı tutanakları alıp getirseydik seçimi alırdıkSeçim bitti ama tartışması bitmedi: Biz ıslak imzalı tutanakları alıp getirseydik seçimi alırdık

Ali Mahir Başarır’dan ‘Ekrem İmamoğlu’ yorumu

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Başarır “CHP’nin bu üzüntüden bu tartışmadan bir an önce çıkması ve Türkiye’nin sorunlarına yönelmesi gerekiyor. Ama şunu söyleyeyim Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin birçok değeri aday olmak isteyebilir, bunun da yeri kurultaydır” dedi.

Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi hakkında da açıklama yapan Başarır, “Ekrem Bey’in görüşmesinin bugün olduğunu biliyorum. Görüşmeden sonra açıklama yapılacaktır. Görüşmenin içeriği hakkında bir bilgim yok. Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin bir çok değeri aday olmak isteyebilir bunun da yeri kurultaydır. Genel Başkan seçimden sonra kurultay sürecini başlattı. Mahalle seçimleri ilçe kurultayları yapılacak ve büyük kurultay yapılacak. Ve değişimin önünü açıyorum diyen bir genel başkanımız var. Ve burada her şey konuşulacak. İdeolojik eylem söylem örgütlerin durumu… Hepsini burada konuşacağız. Tabi ki değiştirmemiz gereken bir çok konu olacak tüzük ve program dahil olmak üzere. Kurultay süreci tamamlanacak” diye konuştu.

CHP haberlerinin bu kadar az ilgimi çektiği daha önce hiç olmamıştıCHP haberlerinin bu kadar az ilgimi çektiği daha önce hiç olmamıştı

İmamoğlu’ndan ‘dava’ açıklaması

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine açılan yeni davada yarın hâkim karşısına çıkacak. “Suçumuz, kusurumuz varsa hesap vermeye hazırız. Gereği neyse hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden arayışlar nafile” diyen İmamoğlu, hakkında hapis ve siyasi yasak talebiyle açılan davaya dayanak oluşturulan raporlara imza atan isim olan Arif Yıldırım’a dikkati çekti.

İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin bir incelemenin ardından şikâyetçi olmuştu. Savcılık soruşturmasının ardından İmamoğlu dahil yedi isim hakkında, “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmiş aynı zamanda “siyasi yasak” da talep edilmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın şikâyetiyle açılan bu davanın ilk duruşması bugün Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Özgür Özel de 'değişim'i benimsedi ve el artırdı: Sorumluluk almaktan kaçmamÖzgür Özel de ‘değişim’i benimsedi ve el artırdı: Sorumluluk almaktan kaçmam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.