A’Ja Wilson’dan Joe Biden’a tepki

2022 WNBA şampiyonu Las Vegas Aces’ın iki kez MVP seçilmiş yıldız oyuncusu A’Ja Wilson, Joe Biden’a NHL şampiyonu Las Vegas Golden Knights’ı tebrik ederken kullandığı ifadeler için tepki gösterdi.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Wilson'dan Biden'a sitem dolu tweet.

Las Vegas Raiders’ın NFL takımı olarak şehre gelmesi, WNBA için Las Vegas Aces’ın kurulması, NHL’de Golden Knights’ın kurulduktan sonraki başarıları dikkat çekiyordu. Las Vegas Golden Knights NHL final serisinde Florida Panthers’i 4-1’le geçti ve şampiyonluğa uzandı. 6 senelik kısa tarihinde ilk şampiyonluğunu ilan eden takım, Amerika’nın yeni spor şehri Vegas’ın ikinci şampiyonu oldu. Ancak Joe Biden’ın attığı tweette aynı ibare yer almıyordu…

Golden Knights’ın NHL zaferi, şehrin yaşadığı ikinci zafer oldu. Ancak ABD Başkanı Joe Biden, attığı tebrik tweetinde “Stanley Cup’ı henüz 6. sezonunda kazanan Golden Knights’ı tebrik ederim. Bu Amerikan şehrinde bu gururu ilk yaşayan majör profesyonel camia oldular. Bugün, halk ve takım hep beraber şampiyonlar” ifadelerini kullandı.

Kadın basketbolunda şehri temsil eden Aces, 2022’de tarihinde ilk kez şampiyon olmuştu. Connecticut Sun’ı final serisinde 3-1’le geçen ekipte finaller MVP’si olan A’Ja Wilson öne çıkmıştı. A’Ja Wilson da attığı tweetle Biden’ın açıklamasına tepki gösterdi. Wilson tweetinde “Bizim Beyaz Saray ziyaretimiz ne zaman?” imasında bulundu.

Amerika’da majör turnuvaları şampiyon olarak tamamlayan takımlar Beyaz Saray’da ABD Başkanını ziyaret ediyorlar. WNBA’de 2020 şampiyonu Seattle Storm bu ziyareti gerçekleştirmiş ancak 2021 şampiyonu Chicago Sky aynı ziyareti davet gelmesine rağmen gerçekleştirmemişti. Aces kulüp yetkililerinin The Athletic’e aktardıklarına göre Aces da davet almış ancak ziyareti gerçekleştirmemiş.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.