NBA’i 5 milyon dolar dolandıran eski basketbolcuya 10 sene hapis

Eski NBA oyuncusu Terrence Williams, Manhattan Federal Mahkemesi'nde görülen dava soncuunda dolandırıcılık gerekçesiyle 10 sene hapis ve tazminat cezasına çarptırıldı.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
NBA'i 5 milyon dolar dolandıran isme 10 sene hapis.

Terrence Williams, 2009 ve 2013 yılları arasında New Jersey Nets, Houston Rockets, Sacramento Kings ve Boston Celtics gibi 4 NBA takımının formasını giydi. 36 yaşındaki isim geçtiğimiz ağustos ayında sağlık hizmetleri dolandırıcılığı ve kimlik hırsızlığı için komplo kurma suçlarını kabul etmişti. Oyuncu söz konusu suçlardan çıkarıldığı Manhattan Federal Mahkemesi Bölge Yargıcı Valerie Caproni tarafından 10 sene hapis cezasına ve NBA Oyuncularının Sağlık ve Refah Yardımı Planı’na 2.5 milyon dolar tazminat ödemeye ve kişisel varlığından 653.673 dolar kaybetmeye mahkum etti.

Eski basketbolcu, NBA’de bulunduğu dönemde sahte tıbbi prosedürleri gerekçe göstererek lig sağlık planının kendisine milyonlarca dolar ödemesini sağladı. Oyuncu, içinde 19 diğer oyuncunun olduğu bir gruba bu uğurda liderlik etti. 6 çocuk babası Williams bir tanığı tehdit ettiği mesajların savcılık tarafından saptanması sonucu Mayıs 2022’den beri hapiste bulunuyordu. Savcıların 10-12 senelik hapis istemlerini karşılık Williams tarafı 50 aylık bir talepte bulunuyordu. Williams oyuncuları en azı 300 bin dolar komisyon karşılığında hiç yapılmayan tıbbi ve dental işleri için sahte faturalar sunmakla suçlanıyordu.

John Wall'dan Milano iddialarına: Yalan!John Wall’dan Milano iddialarına: Yalan!

Williams ayrıca kendisine geri ödeme yapmayan bir oyuncuyu, kendisiyle yeniden iletişime geçmesi için tehdit eden bir sağlık planı yöneticisi gibi de davranmıştı. Savcılar sanıkların işlemlerde 2.5 milyon dolar gibi bir para aldığını ve 5 milyon dolar gibi bir paranın dolandırılmaya çalışıldığını belirttiler. Şüpheli vakalardan birinde eski Boston Celtics ve Memphis Grizzlies oyuncusu Tony Allen’ın aynı gün içinde dişine altı kez operasyon yapıldığını belirten faturalar vardı.

Savcılar söz konusu planın lideri olan Williams’ın süreci hızlandırdığını belirlediler. Soruşturmada adı geçen 24 kişinin yarısından fazlası suçunu kabul etti. Bu isimler arasında bir doktor, bir masör ve bir diş hekimi de yer alıyor. Altı kez en iyi savunma beşlerinde yer alan Allen da 8 Ağustos’ta suçunu kabul ettikten sonra ceza alacak.

Savcılar Allen hakkında suçunu kabul ettiği ve durumu düzeltme adına işbirliği yapmayı kabul ettiği gerekçesiyle 21 aydan daha kısa bir hapis cezası istediler.

Mirotic bilmecesi çözüldü: Milano'ya imza attıMirotic bilmecesi çözüldü: Milano’ya imza attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.