Orhan Dink yeni davadan umutsuz: Adaletin çıkacağına inanmıyoruz

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine dair 16 yıl sonra açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı. Daha önce yargılanmayan iki sanığın bulunduğu dava hakkında 10Haber’e konuşan Dink Ailesi avukatı Hülya Deveci, “Yeni bilgiler ana davayı da etkileyebilir” dedi.

Gündem 16 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile azmettirici Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in arasında bulunduğu 11 sanığın, ‘Anayasayı ihlal’, ‘FETÖ adına suç işleme’ ve ‘ihmali davranışla kasten öldürme’ suçlarından yargılandıkları davanın ilk duruşması dün yapıldı.

Dink davası sil baştan: Erhan Tuncel'in sorusu mahkemeyi harekete geçirdiDink davası sil baştan: Erhan Tuncel’in sorusu mahkemeyi harekete geçirdi

2021 yılında kamu görevlilerinin de aralarında olduğu 76 sanığın yargılandığı ana dava dışında Dink Ailesi’nin müşteki olduğu iki dosya bulunuyor. Bunlardan biri FETÖ üyesi eski savcı Zekeriya Öz ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’in de yakalama kararının bulunduğu dosya.

Dün görülmeye başlanan dava ise davada ismini duyduğumuz Yasin Hayal, Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek Ali Fuat Yılmazer gibi isimlerin dışında cinayetin işlendiği dönemde Trabzon TEM’de üst düzey görevli olan Adem Sağlam ve Yahya Öztürk de bulunuyor.

Sağlam ve Öztürk, Yasin Hayal’in 2004 yılında McDonalds’a bombalı eylem düzenlediği dönemde de aynı birimde görevliydiler. 10Haber’e konuşan Dink Ailesi avukatlarından Hülya Deveci, bu iki sanığın vereceği bilgilerin kritik olduğunu vurguladı.

76 sanığın yargılandığı ana dava, 2021 yılında sonuçlanmıştı. O dosya şimdi Yargıtay’da. Fakat Deveci’ye göre ilk defa yargılanan dönemin Trabzon TEM görevlileri Adem Sağlam ve Yahya Öztürk’ün vereceği yeni bilgiler, Yargıtay’daki dosyanın akıbetini de etkileyebilir.

Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink ise dün başlanan yeni davayı ‘pinpon topuna’ benzetti ve 10Haber’e yaptığı açıklamada, “16 yıldır izliyoruz. Adaletin çıkacağına inanmıyoruz” dedi.

Dink davasına bakan 35 hakim HSK'ya şikayet edildiDink davasına bakan 35 hakim HSK’ya şikayet edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.