Premier Lig’de gelecek sezonun fikstürü belli oldu

Dünyanın önde gelen liglerinden İngiltere Premier Lig’de gelecek sezonun fikstürü açıklandı. Buna göre son şampiyon Manchester City, sezonu ligin yeni takımı Burnley’ye karşı açacak.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de fikstür belli oldu.

Premier Lig’de 2023-24 sezonu maratonu 11 Ağustos’ta başlayacak ve 19 Mayıs 2024’te sona erecek. 38 haftalık ve toplam 380 maçlık dev maraton birbirinden heyecanlı mücadelelere sahne olacak. İşte o mücadelelerin programı, dün öğle saatlerinde açıklandı.

Geçtiğimiz sezonu hem Premier Lig hem FA Cup hem de Şampiyonlar Ligi zaferleriyle tamamlayan Manchester City, sezonu Burnley’ye karşı açacak. Açılış haftasının en dikkat çekici eşleşmesi ise Chelsea-Liverpool maçı olacak. Geçen sezonu ikinci sırada bitiren Arsenal ise 2023-24’ü Notthingham Forest’ı ağırlayacak.

James Milner Brighton’daJames Milner Brighton’da

Büyük derbilerden Manchester City – Manchester United mücadelesinin ilki 28 Ekim’de Old Trafford’da oynanacak. İkinci maç 2 Mart tarihinde Etihad’da. Kuzey Londra’nın iki ezeli rakibi Tottenham ve Arsenal’ı karşı karşıya getiren maçlardan ilki 23 Eylül’de Emirates’te, ikincisiyse 27 Nisan’da Tottenham’ın sahasında.

Büyük planlama yine tamam

Premier Lig, henüz haziran ayının ortası olmasına karşın gelecek senenin mayıs ayı için planını hazırladı. Türkiye’de önümüzdeki Süper Kupa maçının dahi yeri ve saati belli değilken Premier Lig’in bu denli planlı ve düzenli şekilde organizasyon yapısına sahip olması imrenilesi bir durumu ortaya çıkarıyor. İngiliz ligi, en yoğun fikstüre sahip olmakla ve Avrupa kupalarına 8 takım göndermekle beraber bu kupaların fikstürel organizasyonunu da günün şartlarına bir şekilde uydurmayı ve erteleme maçlarıyla beraber sezonu Avrupa’nın en erken bitiren liglerinden biri olmayı başarıyor.

Fenerbahçe’den sezonun ilk transferi: Ryan KentFenerbahçe’den sezonun ilk transferi: Ryan Kent

Yeni top tanıtıldı

Premier Lig’de yeni sezonda kullanılacak top da tanıtıldı. Üstünde turuncu ve siyah tonları taşıyan top, yaz ayları için olan tasarımında beyaz zemin üzerine renk paletinin yansıtılmasıyla karşımıza çıkıyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.