Kaynak Kremlin: Putin, ‘yakında’ Türkiye’yi ziyaret edecek

Kremlin'e dayandırılan haberlere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'in Türkiye'yi ziyareti konusunda sözleşti. Putin'in 24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna işgalinden beri bir NATO üyesine yapacağı ilk ziyaret olacak buluşmanın tarihi belli değil.

Dünya 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Türkiye, Rusya'ya Ukrayna işgali nedeniyle yaptırım uygulamayan tek NATO ülkesi.

Interfax haber ajansının Kremlin danışmanına dayandırdığı habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin’in yakında Türkiye’yi ziyaret etmesi konusunda anlaştı.

Bu görüşme 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden beri, Putin’in bir NATO ülkesine yapacağı ilk gezi olacak. Rus lider ülkesinin dışına pek çıkmamıştı.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov konuyla ilgili “Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından bir davet var. Putin ve Erdoğan ziyaretin yakın zamanda olması üzerinde anlaştı ancak belirli bir gün konuşulmadı” dedi.

Erdoğan, Putin’e davetini kamuoyunda aylardır dile getirmiş, ama Kremlin’den ziyaretle ilgili somut bir açıklama yapılmamıştı.

Putin'den destek geldi: Şoygu, Wagner'i orduya bağlamak istiyorPutin’den destek geldi: Şoygu, Wagner’i orduya bağlamak istiyor

Resmileşti: Türkiye-Suriye ilişkilerine yönelik toplantı 21 Haziran'da Astana'daResmileşti: Türkiye-Suriye ilişkilerine yönelik toplantı 21 Haziran’da Astana’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.