Böyle vicdansızlık görülmedi: Depremzedeleri ‘ücretsiz prefabrik’ vaadiyle dolandırdılar

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem büyük yıkıma yol açtı. Milyonlarca depremzede zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. Deprem bölgesinde barınma sorunu devam ederken şimdi de fırsatçılar, 'nakliye ücretini gönderin, ücretsiz prefabrik' vaadiyle vatandaşları dolandırdı.

Gündem 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından büyük zorluklar yaşayan depremzedelere şimdi de dolandırıcılar dadandı.

Prefabrik ev satan bir sosyal medya sayfası, “Bu konteyneri ücretsiz veriyoruz, sadece depremzede aileye verilecek. WhatsApp’dan gelen belgenizle birlikte mesaj atıp dönüş yapılmasını bekleyiniz” notuyla paylaşım yaptı.

Depremzeleri dolandıran sosyal medya sayfası

Paylaşımı gören birçok depremzede aile konteyneri alabilmek için başvuruda bulundu.

Hürriyet’ten Ali Rıza Akbulut’un haberine göre kendilerinden istenilen depremzede belgesini ve nakliye ücretlerini gönderen ailelerin bekleyişi sonuçsuz kaldı. Telefonları engellendi, paraları geri gönderilmedi ve mesajlaşmalar sayfa tarafından silindi. Deprem bölgesindeki zor durumda olan Depremzedeler, bu gibi dolandırıcılık faaliyetlerine karşın şikâyetçi olmakta ‘bilgi eksikliği ve zorlu koşullar’ sebebiyle vazgeçiyor ya da çekiniyor.

Adıyamanlı depremzedeye 4 bin 145 TL elektrik faturası: Alın götürün hapse atınAdıyamanlı depremzedeye 4 bin 145 TL elektrik faturası: Alın götürün hapse atın

‘Şikâyet süreci yorucu’

Hatay Defne’de bir köyde yaşayan Selvihan Bilgin, “7 bin TL olan nakliye ücretinin 3 bin 500 TL’sini şimdi, kalan kısmı teslim alınca ödemem söylendi. Hızla gönderin, hakkınız gitmesin deyince parayı göndermiş oldum. Bir süre sonra her yerden engellendim. Şikâyetçi olmak için yaklaşık 500 TL yol ücreti harcadım, en son vazgeçtim” diye konuştu. 3 bin 500 TL parasını kaptıran Hataylı Mahmut Bereketoğlu, “Şikâyet süreci çok yorucuydu, vazgeçtik. Sırf karakola ulaşmak bize bin liraya mal oluyor. Başkası mağdur olmayacaksa biz onu da vermeye razıyız” dedi.

Çevre Bakanı Özhaseki'den İstanbul depremi uyarısı: Vakit daraldıÇevre Bakanı Özhaseki’den İstanbul depremi uyarısı: Vakit daraldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.