Can Atalay: Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum

TİP’ten milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay, 'Bir an önce Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum. Hatay’daki vatandaşların iradesi cezaevinde tutulamaz' dedi.

Siyaset 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Marmara Cezaevi’ndeki (Silivri) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, iş insanı Osman Kavala, Avukat Selçuk Kozağaçlı, İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Dr. Tayfun Kahraman ve akademisyen Hakan Altınay’ı ziyaret etti.
Bülbül, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, “Ben Hatay Milletvekili Can Atalay olarak bir an önce Hatay’a gitmek ve Meclis’te görevime başlamak istiyorum. Hatay’daki vatandaşlarımın iradesi cezaevinde tutulamaz” dediğini aktardı. Bülbül, Tayfun Kahraman’ın ise “Biz ilk günkü gibi ayakta ve gururlu olmaya devam ediyoruz” dediğini söyledi.

Bülbül ayrıca, Atalay, Kavala, Kozağaçlı, Altınay ve Kahraman’ın mesajlarını da iletti. Mesajlar şöyle:

Avukat Selçuk Kozağaçlı: “Soma, Çorlu, Ermenek, Gezi gibi toplumsal davalarda savunma hakkını kullanan ve cezaevinde bulunan avukatlar olarak dayanışmaya ihtiyacımız var. Demokrasi mücadelesinde iniş ve çıkışlar olabilir. Ama biz kazanacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Hukuk ve hürriyet kavgamız devam edecek.”

Akademisyen Hakan Altınay: “Davetimi tekrarlıyorum. Bomba, mermi, taş ya da slogan attığımı gösteren ya da başka birisine ‘atın’ dediğimi gösteren bir delil, fotoğraf ya da mail gösterene herkese istediği ödülü vereceğim. Ama bunu bulamıyorsanız Türk Milleti adına yapılan yargılama sonucu verilen mahkûmiyet kararının yanlış olduğunu söylemek durumundasınız. Suçlu ya da suçsuzu ayırt eden yargı kesinlikle bir kanıt göstermelidir. Duruşmada dinlenen tanık polislerin şiddetle hiçbir ilgisi yoktur gergin ortamları yatıştırdı şeklindeki ifadelerine rağmen bunu mahkeme dikkate almadı. Hakkımda verilen 18 yıl cezaya karşılık bir tek delil istiyorum. Kanıt istiyorum.”

Tayfun Kahraman: “Biz ilk günkü gibi ayakta ve gururlu olmaya devam ediyoruz. Elbet bu günler sona erecek. Memlekete gerek anlamda adalet mutlaka hâkim olacaktır. Dayanışma içinde bulunanlara ve destek verenlere teşekkür ediyorum.”

Can Atalay’dan Adalet Bakanı’na: Ya Anayasa’yı bilmiyor, ya da doğruyu söylemiyorCan Atalay’dan Adalet Bakanı’na: Ya Anayasa’yı bilmiyor, ya da doğruyu söylemiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.