CHP Sözcüsü’nden İmamoğlu ve Özel çıkışı: Herkes işine bakacak

Genel seçimlerden mağlup ayrılan CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları sürüyor. İmamoğlu, 'değişim' çağrısının detaylarını anlattı. CHP Sözcüsü Fak Öztrak ise değişime delegelerin karar vereceğini belirtirken "Kurultay tarihine kadar tüm birimlerimiz kendi işlerine yoğunlaşacak" dedi.

Siyaset 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

28 Mayıs seçimlerinin ardından ana muhalefet partisi CHP’de başlayan ‘değişim’ sürecinin sancıları sürüyor. Genel Başkanlık için en güçlü adaylardan olan ve değişim çağrısını birçok kez dillendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisinde bir değişim olmasına dair yaptığı çağrıyı detaylandırarak “Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. 13 Mayıs’taymışız gibi yola devam edemeyiz” dedi.

İmamoğlu’ndan ‘fetret’ cevabı: Bunalımları hâlâ sürüyorİmamoğlu’ndan ‘fetret’ cevabı: Bunalımları hâlâ sürüyor

İmamoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmelerin ‘oldukça’ olumlu geçtiğini söylüyor ve bir değişimin önünün açılacağı konusunda umutlu. “Bu mesele İmamoğlu’nun ya da başka birinin şahsi meselesi değil. Bu bir toplumsal mesele” diyen İmamoğlu, yerel seçimlere kadar geniş halk kitlelerindeki hayal kırıklığının tamir edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, belediye başkanları ve meclis gruplarının Kurultay tarihi belirlenene kadar ‘işlerine yoğunlaşacağını’ söyledi. Bu açıklama, İBB Başkanı İmamoğlu’na mesaj olarak yorumlandı.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun değişim talebine hakkındaki soruya ise Öztrak, “Değişimin kapsamına kurultay delegelerimiz yanıt verecek” dedi.

Öztrak, değişim isteyen il başkanlarının görevden alınıp alınmayacağına dair soruya da “Partimizde değişim istemek suç değildir. Genel başkanımız da değişimin önünü açacağını defalarca söylemiştir” yanıtını verdi.

CHP liderliği için ismi geçen bir diğer isim ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel. Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın kulis bilgisine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, Özel’in aday olması durumunda Grup Başkanlığı görevinden istifa etmesini istedi. Özel ise Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmelerde bu ifadelerin kullanılmadığını söyledi.

Danışmanların arasına Kuşoğlu girdi: İstifa et, siyasete girDanışmanların arasına Kuşoğlu girdi: İstifa et, siyasete gir

Bir tarafta ‘değişim’ tartışmaları sürerken diğer taraftan Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesine yönelik çağrılar devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrıları için, “CHP tarihinde genel başkan istifası ya da imza ile gönderilmesi gibi bir şey yok” dedi.

Fakat Cumhuriyet’in kurucusu partisi olan CHP’de genel başkanlık görevinden istifa eden üç isim var. Daha önce Baykal, 1999 ve 2010 yıllarında, Ecevit 1980 yılında, İnönü de 1972’de genel başkanlıktan istifa etti.

CHP’li Özgür Özel: Adaylık için icazet almamCHP’li Özgür Özel: Adaylık için icazet almam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.