İYİ Partili vekile ‘İmamoğlu satın aldı’ demişti: 15 gün sonra kendisi de istifa etti

İYİ Parti Milletvekili Yüksel Arslan seçimlerde Mansur Yavaş’ı destekleyeceğini söyleyerek partisinden istifa etti. İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 38’e düştü. Arslan kendisinden önce istifa eden vekile “İmamoğlu satın aldı” demişti.

Siyaset 21 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyeceğini belirterek partisinden istifa etti. Arslan CHP’yle ‘işbirliği’ görüşmelerini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in onayıyla yaptığını belirterek “Benim özel gayretlerimin ‘partime zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek’ şeklinde itham edilmesi üzüntü vericidir” dedi.

Ön seçimde birinci olarak milletvekili seçilen Arslan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın özel kalem müdürlüğünü yapmıştı.

Ankara’da CHP’yle ‘işbirliği’ yapılmadan aday çıkarılmasına karşı olduğunu belirten Arslan şöyle devam etti: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakârlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Zira Ankara 25 yıl boyunca kötü yönetilmiştir. Sayın Yavaş ile birlikte Türkiye’nin ve Türk dünyasının göz bebeği başkentimiz son beş yılda şeffaf, tarafsız, insan ve çevre odaklı hizmete kavuşmuştur.”

İYİ Parti ‘siyasi operasyondan’ ve ‘ahlaksız teklif’lerden şikâyetçiİYİ Parti ‘siyasi operasyondan’ ve ‘ahlaksız teklif’lerden şikâyetçi

Akşener ‘Partimizin adayına çalışın diyemem, serbestsiniz’ dedi

Arslan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Partimizin yetkili organları ve genel başkanım sayın Akşener’in bilgisi dahilinde partimizin kazanımlarını koruyacak şekilde Ankara’da iş birliğinin devam ettirilmesi gerektiğini, Ankara’nın diğer illerden farklı olduğunu anlatarak alınacak kararın Ankara için olumlu sonuçlanması için samimi bir şekilde çaba gösterdim.

Öyle ki partimizin 6 Aralık 2023 tarihinde yapılan TBMM Grup Toplantısı sonrasında Genel Başkanım Sayın Meral Akşener ile yaptığım görüşmede sayın Akşener’in ‘CHP’den somut teklifle gelinmediğini ve Mansur Bey’e karşı menfi bir tutum içinde olmadığını…’ söylemesi üzerine kendilerine ‘Konunun taraflarıyla bu diyaloğu paylaşabilir miyim?’ diye sordum. Onay vermeleri üzerine yaptığımız konuşmayı ilgili taraflarla paylaştım ve atmaları gereken adımlar hususunda oluşan görüşlerimi ifade ettim.

Sayın Genel Başkanımızın Uşak’ta yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler sonrasında Ankara ile ilgili de seçim iş birliği zeminin ortadan kalktığı kanaatine vardım. Benim özel gayretlerimin ‘partime zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek’ şeklinde itham edilmesi üzüntü vericidir. Ayrıca partimize hizmet etmek için yaptığım samimi gayretler, bizlere güvenerek oy veren kardeşlerimin yanı sıra teşkilat yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ve sayın genel başkanımız tarafından da bilinmektedir.

Partimizin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde takınacağı tutum ile ilgili karar alma sürecinde Genel Başkanım Sayın Akşener ‘Sizin Mansur Bey ile yakınlığınızı biliyorum. Partimizin Ankara’daki adayına çalışın diyemem. Siz serbestsiniz’ demiştir. Ancak ben üyesi ve milletvekili olduğum partinin aday çıkardığı bir ilde başka bir adayı desteklemenin siyasi, ahlak ve nezaket ile bağdaşmayacağını düşünüyorum.

Ankara’yı tarihimize yaraşır kimliğine yeniden kavuşturan çalışmalarını liyakat, adalet ve ciddiyetle yapan Sayın Mansur Yavaş Ankaralıların yanı sıra necip milletimizin de takdirini kazanmış, gönlünde taht kurmuştur. İnsanlarımızla her zaman iç içe olan, mütevazı kişiliği ile takdir ve tasvip edilen Mansur Yavaş’ın siyasi duruşu ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin beş yıllık süreçte olumlu yönde değişen çehresi dikkate alınmalıdır. Rantın yerine üretimi ikame eden, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşım kültürünü hizmetlerine yansıtan Mansur Yavaş belediyeciliğinin kurumsallaşmasına destek verilmelidir.

Yüksel Arslan Meral Akşener’in “Partimize operasyon çekiliyor” sözlerine tepki gösterdi.

Yanıkömeroğlu’nun istifasına ‘İmamoğlu satın aldı’ demişti

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun CHP’nin işbirliği teklifini reddetmesinin ardından partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını söyleyerek istifa etmişti. Yüksel Arslan’ın X platformunda Yanıkömeroğlu’nun istifa haberine “İmamoğlu satın aldı” yorumu yapması dikkat çekmişti.

İstifasının ardından Yetkin Report’a konuşan Yanıkömeroğlu “CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran damla oldu. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi, milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim” demişti. Arslan istifa açıklamasında benzer gerekçelerle partiden istifa eden Yanıkömeroğlu’na yaptığı yorumdan bahsetmedi.

Yanıkömeroğlu’nun istifa ettiği gün İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da İmamoğlu’nu ima ederek “sahibinden.com” diye tweet atmıştı.

İYİ Parti'de istifa yağmuru sürüyor: Bir vekil daha ayrıldıİYİ Parti’de istifa yağmuru sürüyor: Bir vekil daha ayrıldı

Ankara’daki 4 ilçe başkanı görevden alındı

Arka arkaya istifaların yaşandığı İYİ Parti’de Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım; Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanlarının görevden alındığını duyurdu.

Yanıkömeroğlu: İmamoğlu’nun törenlerde elini sıktım, o kadar

İYİ Partililer işbirliği kararıyla başlayan istifalardan sonra okları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yöneltti. Meral Akşener de “partimize operasyon yapılıyor” diyerek istifalardan İmamoğlu’nu sorumlu tutuyor. İmamoğlu’nu istifa eden İBB İYİ Parti eski Grup Başkanvekili İbrahim Özkan üzerinden partisini karıştırmakla suçlayan Akşener, bunu “savaş ilanı” olarak tanımladı.

Sözcü Yazarı İsmail Saymaz Yanıkömeroğlu ile konuştu. Yanıkömeroğlu Saymaz’a İmamoğlu ile tanışıklığı bile olmadığını, hakkındaki ithamlarla ilgili suç duyurusu yaptığını söyledi. Yanıkömeroğlu “Onlar rezil oldu. Bu tweetleri atanlar utansın. Yakışıyor mu yani?” sözleriyle isyan etti.

Yanıkömeroğlu istifa gerekçesini “Merkez parti olmak için kurulduk, olamadık. Aday çıkarma kararı son damla oldu. İşbirliği yapılmasını arzuluyorduk” diyerek açıkladı.

Hakkındaki “İmamoğlu satın aldı”, “İBB ile ticari ilişkisi var” iddialarına ise “Ben iş insanıyım. İnşaat yüksek mühendisiyim. İnşaat proje işleri yapıyorum. Ama siyasete başladığımda işlerimi bıraktım. Hiçbir belediyenin ihalesine teklif vermedim. Bir genel başkan yardımcısı ve milletvekili çok çirkin tweetler attı. Ekrem beyi yalnızca törenlerde gördüm. Törenlerde elini sıktıysam o kadar. Asla bir sohbetimiz olmadı. Olabilirdi de. Yavaş’la da olmadı. Seçimden sonra hayırlı olsuna gittim, o kadar. Çok ağrıma gitti bu ithamlar. Ben Kadın Politikaları Başkanlığı yaptım. Bir kadına bunu nasıl söylediler? Kendilerini rezil ettiler. Partiyi de rezil ettiler. Beni en iyi genel başkan tanır. Çirkin imalar oldu. Tweetler için suç duyurusunda bulundum. Bu kadar kişi istifa etti, bir tek bana çirkin şeyler yazıldı. Kadın olduğum için galiba. Erkeklerden çok ürkülür ama kadınlara maalesef… Kırgınım. Onlar rezil oldular. Bu tweetleri atanlar utansın. Yakışıyor mu yani? Benim kurduğum parti o. Hepimizin emeği var. İster miyim zarar gelmesini. Onun için sessiz sakin ayrılmaya çalıştım. Bu konunun konuşulmasından dahi utanıyorum. İBB ile ticari ilişkim olduğunu ispatlasınlar. O kadar kolay ki iftira atmak… Genel başkanımız benim böyle bir şey yapmayacağımı çok iyi bilir” diye tepki gösterdi.

İYİ Parti'deki kopuş devam ediyor: 12 binden fazla üye istifa ettiİYİ Parti’deki kopuş devam ediyor: 12 binden fazla üye istifa etti

İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 44’ten 38’e düştü

Yüksel Arslan’ın Mansur Yavaş’ı destekleyeceğini açıklayarak istifa etmesinin ardından İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 38’e düştü.

İYİ Parti’den geçen aylarda Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etmiş, AK Parti’ye katılmıştı.

Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa etmiş, sonra yaptığı açıklamada seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini söylemişti.

Beker’in ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edilerek ihraç edildi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da CHP ile işbirliği yapmama kararının ardından partisinin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.

İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ise partisiyle Şeyh Sait’le ilgili görüş ayrılığının ardından disipline verilince istifa etti. Ensarioğlu’yla birlikte Diyarbakır’da çok sayıda partili İYİ Parti’den istifa etti.

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, partisinin İstanbul ve Ankara’da işbirliği teklifini reddetmesi üzerine partisinden istifa ettiğini açıkladı. İBB’nin eski İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beraberindeki beş meclis üyesi de CHP’yle işbirliğini savundukları gerekçesiyle disipline sevk edilmelerinin ardından istifa etti.

Bu isimlere ek olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İYİ Parti’nin eleştirisine İmamoğlu’ndan yanıt: Kötü sesleri duymuyorumİYİ Parti’nin eleştirisine İmamoğlu’ndan yanıt: Kötü sesleri duymuyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.