Gürsel Tekin’den 10Haber’e adaylık açıklaması: Üzerimde mutabakat yoksa yokum

CHP İstanbul İl Başkan adayları arasında adı geçen Gürsel Tekin 10Haber'e konuştu. Kongreye tek adayla gidilmesi gerektiğini belirten Tekin, üzerinde tek adaylıkta muhatabakat sağlanmazsa aday olmayacağını söyledi.

Siyaset 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP’de kurultay öncesi il kongrelerinden çıkan sonuçlar merakla beklenirken İstanbul’da Özgür Çelik’in ardından Cemal Canpolat, Selçuk Sarıyar ve Gürsel Tekin’in ismi olası adaylar arasında gösteriliyor.

Haftasonu İstanbul’a gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gün boyu toplantılar yaptı. Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli’de kadınlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP lideri akşam saatlerinde de bir grup partili ile görüştü. 

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e 10Haber ulaşarak “İstanbul İl Başkanlığı görevine aday mısınız?” diye sordu.

Tekin, kongreye tek adayla gidilmesinin doğru olacağını belirterek, “Üzerimde mutabakat sağlanmazsa yokum. Böyle bir dönem birbirimizle yarışma dönemi değildir” dedi.

Tekin sözlerine şöyle devam etti:

Haftasonu sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmedim. Benim arkadaşlarımı yenme çabam hiç olmadı. Birbirimize karşı değil iktidara karşı mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çoklu aday bu kritik süreçte bize zarar verecektir. Bir uzlaşma olursa bize de bir görev düşerse yaparız. Birbirimizle yarıştığımız değil aynı saflarda olmamız gereken bir dönemdeyiz. Karşımızda İstanbul’u alma hayaliyle yaşayan bir iktidar var. Onun karşısında aynı safta olmamız lazım.”

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in adaylığını açıkladığını hatırlattığımız Gürsel Tekin’e “Çelik çekilmezse ve kendi üzerinizde mutabakat sağlanmazsa aday değilmisiniz?” diye sorduğumuzda ise yanıtı şöyle oldu:

CHP’nin İl Başkanına ihtiyacı var. Grupların ekiplerin yarışması bana 1993’ü hatırlatır. Bizim bu çekişmelerimiz sonucunda 1994’te Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’u, Melih Gökçek ise Ankara’da seçimi aldı. Aynı manzaranın yaşanmaması için benim önerim tek adayla gidilmedilir. Benim üzerimde mutabakat yoksa yokum.”

Canpolat’ın adaylığını açıklaması bekleniyor

TV100’den Gürkan Hacır’a konuşan eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın da adaylığını açıklaması bekleniyor. Hacır, sosyal medya hesabı üzerinden Canpolat’ın kendisine, “Adaylığımı açıklayacağım. Geri dönüş yok” dediği yönünde bir paylaşım yaptı. Cemal Canpolat’ın salı günü CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açıklama yapacağı kulislere yansıya bilgiler arasında.

Öte yandan Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Selçuk Sarıyar’ın da adı aday olacak isimler arasında geçiyor.

Özgür Çelik adaylığını açıklamıştı

CHP’nin 8 Ekim’de yapılacak olan İl Başkanlığı seçimi için adaylığını açıklayan ilk isim CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik olmuştu. 6 yıldır Bahçelievler ilçe başkanlığını yapan ve son ilçe kongresini de rahat kazanan Çelik’in, partinin İstanbul’daki etkili isimlerinden CHP İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a yakın olduğu biliniyor.

Değişimcilerin en güçlü olduğu İstanbul’da aday olan Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da desteğine sahip.

Özgür Çelik’e İstanbul’daki 39 ilçe başkanından 27’sinin de destek verdiği belirtiliyor.

CHP İstanbul’da Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında kazanlar kaynamaya devam ediyorCHP İstanbul’da Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında kazanlar kaynamaya devam ediyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.