İYİ Parti ‘siyasi operasyondan’ ve ‘ahlaksız teklif’lerden şikâyetçi

İYİ Parti, belediye başkanları ve meclis üyelerinin siyasi tekliflerle ayartılmaya çalıştığını duyurdu. Açıklamada ‘Milletimizden başka müffetikimiz yoktur’ denmesi, suçlamaların hedefinde CHP olduğunu düşündürdü.

Siyaset 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’de önümüzdeki yerel seçimlerde ‘hür ve müstakil’ katılım sağlayacağının açıklamasının ardından istifaların ardı arkası kesilmiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) partisinin genel başkanı Meral Akşener’e rağmen yeniden grup başkanı seçilen İbrahim Özkan’ın ve onu yeniden seçen İYİ Partili meclis üyelerinin ihracı istenmiş, ancak Özkan ve arkadaşları ihraç kararını beklemeden partiden istifa etmişlerdi.

Önceki gün de Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a yakınlığıyla bilinen İYİ Parti’nin eski Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından paylaşımla istifa ettiğini açıkladı.

Tam da krizlerin üstüne

Partiden istifa eden milletvekili Ümit Dikbayır’ın “vekillerden para istendiği” ve “parayla vekillik satıldığı” gibi iddialar da parti içi gündemin hâlâ sıcak başlıklarından.

Tüm bu krizler eşliğinde dün İYİ Parti’den sert bir açıklama geldi.

İyi Parti’den yerel seçim adaylıklarına ilişkin olarak, bazı illerde kesin aday gösterilmeleri karşılığında İyi Partili belediye başkanlarına transfer teklifleri yapıldığı, rozet takıldığı öne sürüldü. Partinin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu şüphesiz ki millete hizmet aşkıyla kurduğumuz partimize yapılan kapsamlı bir operasyondur. Genel Başkanı’mız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi bizim tek müttefikimiz milletimizdir” ifadeleri kullanıldı.

‘Partimizin helal oylarıyla seçilmiş…’

Açıklamada bu teklifler için ‘bilinçli zarar verme çalışması’ ve siyasi operasyon dendi:

Kuruluşumuzdan bugüne her türlü engellemelere rağmen milletten aldığı güçle mücadelesini sürdüren İyi Parti’mize son günlerde yapılan siyasi operasyonları dikkatle izliyoruz. Anlıyoruz ki kazanma hırsıyla ve kutuplaşmayı derinleştirerek, tüm ahlaki değerlerden vazgeçtiklerine inandığımız birtakım odaklar, Türkiye’nin gözleri önünde ve fütursuzca İyi Partililerin helal oylarıyla seçilmiş meclis üyelerini birtakım vaatlerle yolundan saptırmanın çabası içindeler. Bu açık manipülasyon ve siyasi operasyonlarda, partimizden ayrılan birtakım kişilerin de ilçe başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi bizzat arayarak partimize bilinçli şekilde zarar vermeye çalıştıklarına şahit oluyoruz.”

‘Korkak’ sözlerine yanıt var: İmamoğlu polemiğe girmedi, Yavaş ‘kabul etmiyorum’ dedi‘Korkak’ sözlerine yanıt var: İmamoğlu polemiğe girmedi, Yavaş ‘kabul etmiyorum’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.