Akşener, Dikbayır’a sert çıktı: Edep, ahlak, haya…

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın partide kayıt dışı para toplandığına yönelik iddiaları için "Edep, ahlak, hayâ duygusu siyasette çok önemlidir" diyerek yanıt verdi.

Siyaset 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’de, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Akşener’in yakın kurmayları arasında yer alan Ümit Dikbayır’ın, Akşener ailesi ve özel kalem müdürü Esma Bekar’ın banka hesaplarını yasa dışı yollardan incelettiği iddiası ile başlayan tartışma büyüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hafta başında Dikbayır’ın “kesin ihraç” istemiyle disipline sevkini istemişti. Parti yönetimi, disipline sevke ilişkin net bir gerekçe açıklamadı, ancak kulislere, Dikbayır’ın geçmişte bir kadın çalışana yönelik “tacizde bulunduğu” iddiası nedeniyle disipline sevkini istediği iddiaları yayıldı.

Dikbayır, önceki akşam katıldığı canlı yayında partinin Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı ve Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dikbayır, Aksakallı’nın kendisine “Ben de iş adamlarından para topluyorum” dediğini, kendisinin de “Ben mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi” şeklinde yanıt verdiğini, Aksakallı’nın ise “Ben Esma Hanıma, Esma Hanımın kocasına verdim” dediğini anlattı.

Öte yandan Esma Bekar’in İstanbul ve Ankara belediyelerini arayıp “Ümit Dikbayır’ın sizinle akçeli işleri var mı?” diye sorduğunu iddia etti.

Ayrıca Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in seçim sürecinde partinin kampanyasının başında olduğunu ve kendi ekibine poşetlerle para verdiğini anlattı.

Dikbayır bombaladı: Akşener’in yardımcısı kayıt dışı para aldı, partiye girmediDikbayır bombaladı: Akşener’in yardımcısı kayıt dışı para aldı, partiye girmedi

Akşener sert çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Çanakkale’deydi.  81 ilde seçimlere kendi adaylarıyla girme kararını hatırlatan Akşener, Çanakkale Belediye Başkan Adayının Burak Kunt olduğunu açıkladı.

Akşener, Dikbayır’ın ortaya attığı iddialar üzerine de konuştu. İYİ Parti lideri, Dikbayır’ın iddiaları için “Biz idare kurulumuzla bir karar aldık, o karar da Türkiye’nin 81 ilinde aday gösterme üzerine hür ve müstakil olarak seçime girme kararıydı. O günden beri hem muhalif medya ve yandaş medya ikisi birden ateş ediyor. Çok enteresan. Hangi nasırlara bastığımızı ben bilmiyorum. Bu parti bu ülkeyi yönetmek üzere kurulmuş ve pek çok mücadele ederek çok çirkinliklerle, çok iftiralarla, çok pisliklerle  hatta tehditlerle karşı karşıya kalıp bu günlere gelmiş.

Dün ben izlemedim ama bana anlatılanlardan çıkardığım yorum şudur, çok üzüldüğümü ifade ediyorum. Gerçekten çok üzüldüğümü ifade ediyorum. İlgili iddia sahibinin isimlendirdiği kişilerin ‘bunlar iftiradır’ diyerek mahkemeye gittiği bir süreç bu. Dolayısıyla mahkemeye bu ilgili arkadaşın da disipline yani tedbirli olarak ihraç sebebiyle disipline verildiği bir süreçte sadece bunu söyleyebilirim hukuk açısından. Daha ayrıntılı bir cümle kurmam mümkün değil. Ama tekrar söylüyorum. Edep, haya, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir” değerlendirmesini yaptı.

Bekar mahkemeye gitti

Akşener’in “mahkemeye gitti” dediği isim Özel Kalemi Esma Bekar sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bekar “Ümit Dikbayır’ın katıldığı programda, benim ve eşim hakkında öncelikle kişilik haklarımıza yönelik, pek çok gerçek dışı, asılsız iddialar ve dayanaksız beyanlar ileri sürüldüğünü yakın çevremden işitmiş durumdayım. Bugün itibarıyla bu iddia ve beyanlara karşı hukuki süreci avukatımız aracılığı ile başlatmış bulunuyoruz. Konunun, hukuka intikal ettiğini kamuoyu ile paylaşmak isterim” dedi.

10Haber’in ulaştığı Sakallı ise bir açıklama hazırlığında olduğunu söyledi. Haberin yayına girdiği saatte açıklama henüz yayınlamamıştı.

Akşener sustukça Dikbayır dikleniyorAkşener sustukça Dikbayır dikleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.