İYİ Parti, İstanbul’un ardından Ankara’da da sallanıyor

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğini ilan ettiği günden bu yana kan kaybeden İYİ Parti, İBB meclisindeki grubunun istifasının ardından Ankara’da da önemli bir ismini, eski il başkanının istifasıyla sarsıldı.

Siyaset 20 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’de önümüzdeki yerel seçimlerde ‘hür ve müstakil’ katılım sağlayacağının açıklamasının ardından istifaların ardı arkası kesilmiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) partisinin genel başkanı Meral Akşener’e rağmen yeniden grup başkanı seçilen İbrahim Özkan’ın ve onu yeniden seçen İYİ Partili meclis üyelerinin ihracı istenmiş, ancak Özkan ve arkadaşları ihraç kararını beklemeden partiden istifa etmişlerdi.

Dün de Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a yakınlığıyla bilinen İYİ Parti’nin eski Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından paylaşımla istifa ettiğini açıkladı.

Akşener'den İmamoğlu'na: Bu savaş ilanıdırAkşener’den İmamoğlu’na: Bu savaş ilanıdır

‘Kimseyle habersiz görüşmedim’

Mesut Özarslan, istifa ettiğini şu sözlerle duyurdu:

“Birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler, yürüttüğümüz kampanyalar, sarf ettiğimiz çaba, gösterdiğimiz özveri, samimiyet ve destekleri için Genel Başkanıma, İYİ Parti üyelerine, tüm teşkilatlarına, genç arkadaşlarıma ve Ankaralı hemşehrilerime teşekkürü borç bilirim.

Medya üzerinden şahsım hakkında imâ edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini halâ anlamış değilim. Ancak kamuoyu bilsin ki; inandığım değerlere olan sadakatimle Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma herhangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum.”

İYİ Parti'de İBB depremi: Akşener'e rağmen tekrar seçilen Özkan ve 5 üye istifa ettiİYİ Parti’de İBB depremi: Akşener’e rağmen tekrar seçilen Özkan ve 5 üye istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.