İyi Parti’de Mansur Yavaş depremi: Ankara İl Başkanı istifa etti

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, yerel seçimlere ilişkin parti merkezi ile yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Siyaset 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

14 ve 28 Mayıs seçim yenilgisinin ardından Millet İttifakı ile köprüleri atan İyi Parti eylül ayında yaptığı Genel İdare Kurulu toplantısında 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girme kararı aldığını duyurdu. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘işbirliği olmalı’ açıklamaları da kararı değiştirmedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız” diye defalarca söyledi. Bu kararın ardından parti içinden ‘ittifak yapılmalı’ görüşleri de geldi. Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir” demişti. Erdem, açıklamasının ardından bir süredir sessizliğini koruyor.

İyi Parti’nin içinden yerel seçimler için ‘ittifak yapılmalı’ çıkışıİyi Parti’nin içinden yerel seçimler için ‘ittifak yapılmalı’ çıkışı

İyi Parti’deki ‘ittifak’ çatlağı  Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nun istifasıyla derinleşti.

Yerel seçimlere ilişkin İyi Parti Genel İdare Kurulu’nun aldığı kararla fikirlerinin çeliştiğini belirten İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yol arkadaşlarımla Ankara aşkı ile çalışmaya devam edeceğiz

Köylüoğlu açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Partimizin Genel İdare Kurulu’nda alınan, 81 ilde işbirliği olmaksızın yerel seçimlere girilmesi kararının ardından, Ankara açısından çekincemizi dile getirmiş bulunduğumuzdan işbirliği yapmamız gerekliliği konusundaki görüşümüz parti yönetimimizle çeliştiği için görevimizden istifamız kaçınılmazdır.

Mevki, makam bunların hiçbirinin bizin için önemi yoktur. Görevimizi onurumuzla ifa ettik; onurumuzla inandığımız yolda ilerliyoruz. Bütün yol arkadaşlarımla birlikte Ankara aşkı ile çalışmaya ve yaşadığımız müddetçe bu kente olan borcumuzu ödemeye devam edeceğiz.”

İYİ Parti’den Ankara ve İstanbul için aday açıklamasıİYİ Parti’den Ankara ve İstanbul için aday açıklaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.