Anadolu Efes kaptanı Doğuş Balbay’a veda etti

Süper Lig şampiyonu Anadolu Efes, uzun yıllardır takımın kaptanlığını yapan gard Doğuş Balbay’a veda etti. Balbay, 2011’den bu yana lacivert-beyazlı formayı terletiyordu.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes efsanevi kaptanına veda.

Anadolu Efes’te bir devir daha kapandı. Sezon sonuyla beraber beş senedir takımı çalıştıran Ergin Ataman, Panathinaikos’la anlaşıp takımdan ayrıldı. Şimdi de 2011’den beri kulübün başarısı için ter döken kaptan Doğuş Balbay’a veda edildi.

Fenerbahçe altyapısında yetiştikten sonra 2006 senesinde Amerika’ya giden ve bir sezon Brewster Academy’de yer alan Balbay, 4 sene boyunca NCAA takımlarından Teksas Koleji’nde oynamış, bunaltıcı kısa savunmasıyla dikkat çekmişti. Doğuş, 2011’de NCAA’de yılın savunmacısı ödülüne layık görülmüş ve yılın en değerli uluslararası oyuncusu unvanını kazanmıştı.

2005’te U16 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizin şampiyonluğuna katkıda bulunan ve Amerika’da elde ettiği başarılarla dikkat çeken gard, profesyonel seviyeye Anadolu Efes formasıyla dönmüştü. Doğuş tam 12 sene boyunca terlettiği Anadolu Efes formasıyla takım kaptanlığına kadar yükseldi. Kulübün duraklama döneminden yeniden yükseliş dönemine kadar her aşamada yer alan Balbay, 2 EuroLeague, 3 Süper Lig, 3  Türkiye Kupası ve 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi yaşadı.

Centilmen tavrı ve örnek kaptanlığıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini ve beğenisini kazanan Balbay, 2022’deki EuroLeague şampiyonluğundan sonra kupayı, o dönem takımdan ayrılması muhtemel ikinci kaptan Bryant Dunston’a vermiş, bu hareketi bir başka özel centilmenlik örneği olarak tarihe geçmişti. Balbay’ın başarılarla dolu Anadolu Efes kariyeri, dün itibarıyla sonlandı.

Beaubois’yla yola devam

Anadolu Efes, Doğuş’a veda ederken iç transfere devam etti. Lacivert-beyazlılar 2018’den bu yana takımın formasını terleten Rodrigue Beaubois’yla 1+1 senelik sözleşme imzalandığını duyurdu. Efes, geçtiğimiz günlerde Elijah Bryant’la sözleşme uzatıp Amerikalı uzun forvet Derek Willis’le anlaşmıştı.

Onuralp Bulls yakınlaşması

Amerika’da antrenmanlara çıkan ve NBA’den kontrat kovalayan milli basketbolcu Onuralp Bitim, Chicago Bulls’tan iki yönlü kontrat bekliyor. Geçen sezonu Bursaspor’da geçiren isim, Oklahoma City ve San Antonio’yla da antrenmanlara çıkmıştı. İki yönlü kontrat imzalayan oyuncular, takımların G-League’deki temsilcilerinde forma giyerek gelişim göstermeye çalışıyorlar ve aynı zamanda çağrılmaları durumunda NBA takımlarının kadrolarında da yer bulabiliyorlar.

Sekizkök resmileşti

Darüşşafaka, geçtiğimiz günlerde koç Selçuk Ernak’la yollarını ayırdığını duyurmuştu. Daçka’nın adı Ergin Ataman’ın Anadolu Efes dönemindeki asistanlarından Yakup Sekizkök ile anılıyordu. İstanbul ekibi tecrübeli antrenörün takımın başına geçtiğini açıkladı.

Petkim’de ayrılık vakti

Süper Lig ekiplerinden Aliağa Petkim, 7 oyuncusuyla yollarını ayırdı. Takım; Nusret Yıldırım, Cem Ulusoy, Dorukhan Engindeniz, Ege Arar, Ömercan Engin, Yiğit Karalar ve Yavuz Gültekin’e veda etti.

Ataman’ın Pana’sında transfer hamleleri

Takımın başına Ergin Ataman’ı getiren Panathinaikos, 24 yaşındaki oyun kurucu Dimitris Moraitis’i 3 seneliğine kadrosuna kattığını duyurdu. Moraitis geçtiğimiz iki sezonu Peristeri’de geçirmişti. Pana, Fenerbahçe’den ayrılan uzun oyuncu Kostas Antetokounmpo’nun transfer edildiğini açıklamıştı. Öte yandan Kızılyıldız forması giyen Arjantinli gard Luca Vildoza’nın adı Pana’yla anılıyor.

Anadolu Efes Elijah Bryant’la iki sene dahaAnadolu Efes Elijah Bryant’la iki sene daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.