Anadolu Efes Elijah Bryant’la iki sene daha

Basketbol Süper Lig’in son şampiyonu Anadolu Efes, şutör gard ve kısa forvet pozisyonlarında görev alabilen Elijah Bryant’la iki sene daha sözleşme uzatıldığını açıkladı.

Spor 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Elijah Bryant Efes'le 2 sene daha.

Elijah Bryant, Basketbol Süper Lig play-off serüveninde Efes adına belirleyici oyunculardan biri olmuştu. Özellikle kazanılan Fenerbahçe maçlarında sergilediği performanslar fazlasıyla dikkat çekmiş, yükselen performansı Karşıyaka serisinde de devam etmişti. Anadolu Efes, başarılı oyuncuyla iki sene sözleşme uzatma konusunda anlaşmaya varıldığını resmi olarak açıkladı.

Efes’ten uzun forvet, Galatasaray’dan kısa hamleleri: İşte Türk basketbolunda transfer turuEfes’ten uzun forvet, Galatasaray’dan kısa hamleleri: İşte Türk basketbolunda transfer turu

Ergin Ataman, bu iki serinin kazanılan 6 maçında Elijah’dan hiç vazgeçmemiş ve şampiyonluğa giden yolda bu tercih belirleyici olmuştu. Bryant, Ekim 2021’de katıldığı Efes kadrosunda bir de EuroLeague şampiyonluğu yaşamış ve o yolculukta da yine önemli parçalardan olmuştu. Bryant, geçtiğimiz sezon Efes formasıyla EuroLeague’de toplam 34 maçta oynadı, bu maçlarda 22 dakika 41 saniye sahada kaldı, 8.5 sayı, 4.1 ribaunt ve 1.5 asist ortalamaları yakaladı. Süper Lig’de play-off süresince 9 maça çıkan Bryant, 27 dakika 49 saniyede 14.7 sayı, 6.3 ribaunt, 2.2 asist ortalamaları yakaladı.

Bryant, yeni koç Erdem Can’la beraber iki sene daha Anadolu Efes’in başarısı için ter dökecek.

Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…

Daçka’da kan değişimi

Süper Lig ekiplerinden Darüşşafaka, koç Selçuk Ernak’la yolların ayrıldığını açıkladı. Ernak, 2018-19 sezonunun başından bu yana Daçka’yı çalıştırıyordu. Tecrübeli koç yönetiminde takım son 3 senedir play-off bileti almayı başardı. Bu sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’ne son 16’da veda eden İstanbul ekibi Süper Lig play-off çeyrek final serisinde Anadolu Efes’e 2-0’la elendi.

Daçka’da Ernak yerine göreve gelmesi beklenen isimse Ergin Ataman’ın Anadolu Efes döneminde uzun seneler yardımcılığını yapan Yakup Sekizkök.

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalistler belli olduAvrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalistler belli oldu

Bahçeşehir’de hareketlilik

Dün transferi hareketli geçiren takımlardan biri Bahçeşehir Koleji oldu. İstanbul ekibi, bir söylentiye Türk Telekom’dan ayrılan Amerikalı gard Tony Taylor’la anlaşma sağladı. Ayrıca Bahçeşehir bir oyuncusuna da veda etti. Yiğit Arslan, Beşiktaş’la anlaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.