Şampiyonlar Ligi’nde en iyi genç Sadık Emir Kabaca!

Galatasaray forması giyen 22 yaşındaki Sadık Emir Kabaca, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yılın genç oyuncusu seçildi.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sadık Emir, Şampiyonlar Ligi'nin en iyi genci!

Galatasaray, bu sezon erkek basketbol şubesinde hem Avrupa hem Türkiye’de hedeflerinin uzağında bir sezon geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Sarı-kırmızılılar son olarak koç Andreas Pistiolis ile yollarını ayırmış ve Karadağlı Zvezdan Mitrovic’le anlaşmışlardı.

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattıTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattı

Galatasaray adına sezonun tek olumlu tarafı ise genç yetenek Sadık Emir Kabaca’nın performansı oldu. Sadık, geçtiğimiz yaz milli takımda gösterdiği performansla ilgiyi üzerine toplamıştı. Banvit altyapısının Türk basketboluna son armağanlarından olan Sadık Emir, 2020-21 sezonunu Beşiktaş’ta geçirdikten sonra Galatasaray’a transfer olmuştu. Sadık, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde toplam 12 maçta forma giydi. Genç oyuncu bu maçlarda ortalama 18.8 dakika süre aldı, 6.8 sayı, 4 ribaunt ve 0.7 asist ortalamaları yakaladı. Bu performans Sadık Emir’e yılın en iyi genç oyuncusu ödülünü getirdi.

Final heyecanı bu akşam

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde final heyecanı bu akşam Telekom Baskets Bonn – Hapoel Jerusalem maçıyla yaşanacak. İki takım Malaga’daki finalde kozlarını paylaşacak ve mücadele saat 21.00’de başlayacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde İspanya hegemonyası yıkıldıBasketbol Şampiyonlar Ligi’nde İspanya hegemonyası yıkıldı

 

Turnuvanın en genç oyuncu ödülü yanı sıra, Dörtlü Final organizasyonu sürerken diğer bireysel ödüller de sahiplerini buldu. İşte Şampiyonlar Ligi’nde sezonun enleri:

En Değerli Oyuncu: TJ Shorts – Telekom Baskets Bonn

En İyi Koç: Tuomas Lisalo – Telekom Baskets Bonn

En İyi Savunmacı: Alberto Diaz – Unicaja Malaga

En İyi Beş: TJ Shorts (Telekom Baskets Bonn), Akil Mitchell (AEK), Marcelino Huertas (Tenerife), Dario Brizuela (Unicaja Malaga), Zach Hankins (Hapoel Jerusalem)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.