Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalistler belli oldu

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası heyecanı oynanan çeyrek final maçlarıyla sürdü. 4 karşılaşma sonunda yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Mücadelelerde çıkan farklı sonuçlar dikkat çekti.

Spor 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Emma Meesseman'lı Belçika'yla beraber Fransa, İspanya ve Macaristan yarı finale yükseldiler.

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası heyecanı Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da oynanan çeyrek final maçlarıyla devam etti. Günün ilk maçında milli takımımızın da bulunduğu gruptan lider olarak çıkan Macaristan, Çekya’yı özellikle sonu büyük heyecana sahne olan karşılaşmada 62-61 mağlup etti.

Günün ikinci maçındaysa grubumuzda yer alan bir diğer takım Sırbistan, geçen sezonu Fenerbahçe’de geçiren Emma Meesseman’ın formasını giydiği Belçika’yla karşılaştı. Belçika, son şampiyonu 93-53 gibi sansasyonel bir skorla mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Son finalistlerden Fransa, günün üçüncü maçında Karadağ’ı 89-46 yendi ve çeyrek finallerin en farklı sonucuna imza attı. Son eşleşmede ise turnuvanın önde gelen ekiplerinden İspanya, Almanya’yı sert savunma yaptığı maçın sonucunda 67-42 yenip yarı final bileti alan takım oldu.

Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…

Turnuvada yarı final karşılaşmaları 24 Haziran Cumartesi günü oynanacak. İlk eşleşmede İspanya ve Macaristan kozlarını Türkiye saati ile 18.45’te paylaşacak. Bir diğer yarı final maçında Fransa ve Belçika saat 21.45’te karşı karşıya gelecek.

Bir hezimetin anatomisi... Periler niye sınıfta kaldı?Bir hezimetin anatomisi… Periler niye sınıfta kaldı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.