Klasikleşen bir bayram çilesi: Trafik

Bayram tatilinin başlamasıyla gelenekselleşen trafik çilesi bu bayramda da yaşandı. İstanbul'dan tatil bölgelerine ve memleketlerine giden vatandaşlar otoyollarda saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Gündem 25 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, Anadolu Otoyolu ve D-100 yolunun Bolu geçişinde  ve İzmir Otoyolu’nda  cuma gecesi ve cumartesi (dün) öğlen saatlerine kadar yoğunluk oluşturdu.
Anadolu Otoyolu ve D-100 yolunun Bolu geçişlerinde zaman zaman trafik durma noktasına geldi. Yolun Ankara yönünde araç yoğunluğu göze çarparken, İstanbul istikametinde ise çok az araç geçişi görüldü. Polis, yoğunluk durumuna göre araçları, Anadolu Otoyolu’ndan D-100 kara yoluna yönlendirdi.

Anadolu Otoyolu’nun Avşar köyü mevkisinde TIR şoförü ile otomobil sürücüsü arasında “yol vermeme” kavgası çıktı.

Kurban Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyenler, Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda trafik yoğunluğu oluşturdu.

Anadolu Otoyolu’nun Sakarya kesiminin gidiş yönünde trafik durma noktasına geldi.

İzmir Otoyolu’nda da yoğunluk oluştu

Tatilcilerin Ege sahillerine gitmek için kullandığı İzmir Otoyolu’nda da bayram trafiği yoğunluğu yaşandı. Bağlantı yollarıyla uzunluğu 446 kilometreyi bulan otoyolda özellikle güneye doğru hareket eden araçların yoğunluğu köprünün Yalova çıkışı, Orhangazi, Gemlik ve Bursa geçişlerinde arttı.
Orhangazi Tüneli civarında yer yer yoğun araç trafiği oluştu. Yolların birleşim noktalarında artan yoğunluk nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Tatilcilerin uğrak yeri olan Muğla ve ilçeleri arasındaki trafik ise İstanbul’u aratmadı. Özellikle havalimanlarından tatil merkezlerine giden yollarda trafik durma noktasında geldi.

Osmangazi Köprüsü’ne girişteki yoğunluk.

Tatil öncesi en çok şikayet edilen konu 'ani fiyat artışı'Tatil öncesi en çok şikayet edilen konu ‘ani fiyat artışı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler