Art İstanbul Feshane’deki sergi cumartesi günü tekrar açılacak

Geçen hafta açılan Art İstanbul Feshane'deki 'Ortadan Başlamak' sergisi dünkü protesto gösterileri sonrası geçici bir süre ziyarete kapatılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat serginin bayramın dördüncü günü, yani cumartesi günü tekrar açılacağını duyurdu.

Kültür Sanat 29 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

23 Haziran’da görkemli bir törenle kapılarını açan Art İstanbul Feshane, gürlerdir medya ve sosyal medyada hedef gösteriliyordu. Mekanın isminde geçen art (sanat) kelimesinden tutun, açılış sergisi ‘Ortadan Başlamak’ta yer alan sanatçı eserlerinin, serginin konseptinin eleştiri konusu yapılmanın ötesinde milli ve manevi değerlere ters düştüğü iddia ediliyordu.

Milli ve manevi değerlere ters düşen unusunlar sergideki eserlerde “satanist semboller, LGBT propagandası, İngilizce mahyalı cami önünde göbek atan dansözler, cinsellik temalı tablolar, polis düşmanlığı içeren fotoğraflar, devrim ve sosyalizm övgüsü” olduğu iddiası…

Dünkü protesto gösterisine az sayıda kişi katılmıştı.

Ak Partili belediye başkanları ve partililerin de bu iddiaları dillendirmesiyle dün gerçekleşen protesto gösterileri sonrasında sergi geçici süre kapatılmıştı. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat Twitter hesabından yaptığı paylaşımla serginin bayramın dördüncü günü açılacağını duyurdu.

Polat: İstanbulluları bayramın dördüncü günü Art İstanbul Feshane’ye bekliyoruz

Polat paylaşımında “Daha önce ilan ettiğimiz gibi Artİstanbul Feshane 3 gün bayram tatilinden sonra bayramın 4. günü tekrar rutin programına devam edecek. 327 sanatçı 430 eserin yer aldığı sergi alanı, konserler, kütüphane, söyleşiler, atölyelerle, eğitim programları ile dopdolu yaşam alanı Feshane ziyaretinizi bekliyor” yazdı.

‘Ortadan Başlamak’ sergisinde aralarında Taner Ceylan, Neşe Erdok, Cevdet Erek, Komet, Mehmet Öğüt, Murat Akagündüz, İhsan Oturmak, Nuri İyem, Murat Germen, Rahmi Aksungur, Serkan Taycan, Selim Süme, Mercan Dede, Murat Tosyalı’nda bulunduğu 327 sanatçının 430 eseri bulunuyor.

İstanbul'da belediyenin açtığı bir çağdaş sanat sergisi, kültür savaşlarının ana cephesine dönüştüİstanbul’da belediyenin açtığı bir çağdaş sanat sergisi, kültür savaşlarının ana cephesine dönüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.