Premier Lig’de futbolcular göçü: Kai Havertz, James Maddison…

Premier Lig'de Arsenal, Chelsea'den Alman golcü Kai Havertz'i 65 milyon sterlin bonservis bedeliyle transfer etti. Tottenham ise küme düşen Leicester City'den James Maddison'ı renklerine bağladı.

Spor 29 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Alman futbolcu Havertz, Arsenal'in bu sezonki ilk tranferi oldu.

Arsenal, Chelsea forması giyen 24 yaşındaki Alman forveti Kai Havertz ile uzun süreli sözleşme imzaladığını açıkladı. 2020’de Bayer Leverkusen’den Chelsea’ye transfer olan Havertz, tüm kulvarlarda çıktığı 139 maçta 32 gol attı. Alman forvet, geride kalan sezonda Chelsea formasıyla 47 maça çıkarken 9 gol attı, 1 asist yaptı.

Bak şu işe... Arda Güler, Maradona'dan pahalı! Bak şu işe… Arda Güler, Maradona’dan pahalı! 

Havertz iki yıl önce Manchester City’ye attığı golle takımının UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasını sağlamıştı. Bu yaz ilk transferini gerçekleştiren Arsenal’ın kasasından yeni golcüsü için 65 milyon sterlin çıktı. 29 numaralı formayı giyecek Havertz, “Bu büyük kulübe katılmak ve Arsenal ailesinin bir parçası olmak benim için çok heyecan verici. Arsenal’ın çok büyük bir tarihi var ve umarım birlikte çok şey başarabiliriz.” dedi.

Maddison 5 yıl boyunca Tottenham forması giyecek.

James Maddison Tottenham’da

Premier Lig’de günün ikinci büyük transfer haberi Tottenham’dan geldi. Londra ekibi, küme düşen Leicester City forması giyen 26 yaşındaki İngiliz futbolcu James Maddison ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Leicester City formasıyla beş sezonda tüm kulvarlarda 203 maça çıkan Maddison, 55 gol attı. Teknik direktörlüğe Ange Postecoglou’nu getiren Tottenham, kaleci Guglielmo Vicario’nun ardından ikinci transferini yaptı.

İsmail Kartal, Ali Koç'u kurtarabilir mi?İsmail Kartal, Ali Koç’u kurtarabilir mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.