Titanik batığı çevresinde kaybolan Titan’ın enkazı çıkarıldı

18 Haziran'da, Titanik'in enkazını keşif için yola çıkan ve 90 dakika sonra basınçtan içe çöktüğü ortaya çıkan Titan denizaltısının enkazı kıyıya çıkarıldı. Yapılacak inceleme, çökmeye neyin sebep olduğunu belirleyecek ve gelecekteki trajediler için tedbirlere rehber olacak.

Dünya 29 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın açıklamasına göre Titanik'in pruvasına yakın bölgede yüzer halde beş büyük enkaz parçası bulundu.

Titanik’in batığına dalış yaparken kaybolan ve basınçtan içe çöktüğü belirlenen Titan denzialtısının parçaları kıyıya çıkarıldı.

Kanada’nın St. John’s kentindeki Horizon Arctic gemisinden indirilen parçalar için açıklama yapan ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, enkaz parçaları arasında iniş takımı ve arka kapağının bulunduğunu söyledi.

18 Haziran’da Atlantik Okyanusu’ndan 3.800 metre derinlikteki Titanik’e doğru 5 kişiyle yola çıkan Titan, yolculuğun başlamasından 90 dakika sonra çökmüş, kurtulan olmamıştı.

Denizaltında iki titanyum uç kapağı ve bunların arasında bir karbon fiber silindir bulunuyordu. ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın son güncellemesine göre Titanik’in pruvasına yakın bir bölgede yüzer halde beş büyük enkaz parçası bulundu. Yetkililer, çökmenin sebebini bulup gelecekteki trajedileri önlemek için tavsiyede bulunacak.

Bilet ücreti 250 bin dolar olan dalışı organize eden OceanGate’in başkanı 61 yaşındaki Stockton Rush, 58 yaşındaki İngiliz kaşif Hamish Harding, 48 yaşındaki Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman Dawood ve 77 yaşındaki Fransız dalgıç Paul-Henry Nargeolet olayda ölmüştü.

Titan faciasında ölen Süleyman'ın annesi konuştu: Denizaltıya o binecekmiş ama hakkını oğluna vermişTitan faciasında ölen Süleyman’ın annesi konuştu: Denizaltıya o binecekmiş ama hakkını oğluna vermiş

Patlayan Titan'ın sahibinin hedefi petrol şirketleriyle anlaşma imzalamakmışPatlayan Titan’ın sahibinin hedefi petrol şirketleriyle anlaşma imzalamakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.