Yangın ‘imar korkusu’ doğurdu, belediye başkanı net konuştu: ‘Datçalı izin vermez’

Datça'daki yangından sonra sosyal medyada 'imara mı açılacak?' sorusu soruldu. Datça Belediye Başkanı Uçar, 'Datçalı izin vermez' dedi ve kendilerine bu yönde bir duyum da gelmediğini söyledi.

Gündem 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Datça ilçesindeki Kargı Mevkii’nde önceki gün makilik alanda yangın çıktı. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına havadan ve karadan müdahale edildi, alevler kontrol altına alındı. 25 hektarlık alan yangında zarar görürken alevlerin yaktığı kısım sosyal medyada ‘imara mı açılacak?’ kuşkusunu doğurdu. Datça Belediyesi resmi Twitter hesabından yanan yerlerin hiçbir zaman imara açılmadığını bu tavrın da sürdürüleceğini açıkladı.

10Haber’e konuşan Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar da yanan yerin imara açılmayacağını, kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini böyle bir şeye en başta Datçalıların izin vermeyeceğini söyledi.

Yangının yakınındaki dev Türk Bayrağı’na alevlerin sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi.

“Orası imar planlarında da ağaçlandırılacak alan otel için yakılacağını düşünmüyorum. Bize gelen böyle bir duyum da yok. Datçalı da zaten ona izin vermez” diyen Uçar, söz konusu alanı daha önce de ağaçlandırdıklarını yine ağaçlandıracaklarını belirtti.

25 hektarlık alan yangında zarar gördü.

Yangının çıktığı yerde enerji nakil hattının olmadığını söyleyen Uçar, birinin dikkatsizliği sonucu çıkmış olabileceğini ifade etti “Ama görmeden yorum yapmak da doğru olmaz. Bu nedenle bence bunun araştırılması gerekiyor” dedi.

Dün öğle saatlerinde ise İzmir’in Menemen ilçesinde orman yangını çıktı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangına 5 helikopter, 6 uçak, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 7 dozer ile müdahale edildi. Alevler ekiplerin yoğun çalışması sonucunda kontrol altına alındı.

Datça'daki orman yangını korkuttu: 3 saat sonra güzel haberDatça’daki orman yangını korkuttu: 3 saat sonra güzel haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.