Elon Musk’ın çiftliğinde bugün: Tweet görüntüleme sayısına sınır getirildi

Elon Musk'ın satın almasından sonra keyfi uygulamalarla yeniden dizayn ettiği Twitter'da son hamle platformda deprem etkisi yarattı. Sistem manipülasyonunu engellemeyi öne süren Musk platforma para ödemeyen yani onaylı olmayan kullanıcılara günlük 600 Tweet okuma sınırı getirdi. Onaylılarda bu 6000.

Bilim Teknoloji 2 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Her hareketiyle dünya toplumlarının sinir uçlarıyla oynamayı beceren dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, satın aldıktan sonra kelimenin tam anlamıyla çiftliğine çevirdiği Twitter’da kullanıcıları sinirlendiren bir karar aldı.

Onaylanmış hesapları paralı hale getiren ve bu hesapların satışı için ücretsiz kullanıcılara platformun özelliklerini azaltarak sunan Musk yönetimi, şimdi de günlük olarak Tweet okumaya sınır getirdi.

Şirketin CEO’luğunu Linda Yaccarino’ya devrettikten sonra Twitter’ın ürün geliştirmesine odaklanacağını söyleyen Elon Musk’ın açıklamasına göre Mavi Tik’i olan ve olmayan yani onaylı ya da onaylı olmayan hesaplara uygulanacak kısıtlamalar şöyle:

Onaylı olmayan eski hesaplar: Günde 600 Tweet okuyabilecekler.

Onaylı olmayan yeni hesaplar: Günde 300 Tweet okuyabilecekler.

Onaylı hesaplar: Günde 6000 Tweet okuyabilecekler.

Elon Musk, yaptıkları bu hamlenin geçici olduğunu söylerken platformdan çekilen aşırı düzeyde veri ve platformdaki sistem manipülasyonunu kontrol altına almak için bu yolu izlediklerini söyledi.

Tepkilerin ardından Elon Musk yakında bu limitlerin yükseltileceğini açıklayıp yeni tarifeyi duyurdu:

Onaylı olmayan eski hesaplar: Günlük 800

Onaylı olmayan yeni hesaplar: Günlük 400

Onaylı hesaplar: Günlük 8000 Tweet okuyabilecekler.

Akın var Bluesky’a akın

Elon Musk’ın bu son hamlesi, yine Mavi Tik’e yönelik bir pazarlama hamlesi olarak görülürken, Twitter kullanıcıları bu platformdaki sürelerinin dolduğundan dem vurarak, yeni arayışlara giriştiler.

En çok rağbet gören platform ise Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey’in henüz davetiyeyle girilebilen platformu Bluesky oldu.

Elon Musk’ın duyusunu takip eden dakikalarda platform rekor trafik alırken sistemde yaşanan yavaşlama sonucunda Bluesky’dan açıklama da yapıldı. Açıklamada, “Sistemlerimiz şu anda rekor düzeyde yüksek trafik nedeniyle bazı performans düşüşleri yaşamaktadır. Sonuç olarak uygulama içinde biraz yavaşlık fark edebilirsiniz. Ekibimiz bu sorunu çözmek için çalışıyor” denildi.

Bu arada 10Haber’in BlueSky hesabını, buradan takip edebilirsiniz.

Her gün daha da güzelleşiyor: Musk-Zuckerberg dövüşü Kolezyum'da yapılabilirmişHer gün daha da güzelleşiyor: Musk-Zuckerberg dövüşü Kolezyum’da yapılabilirmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.