Her gün daha da güzelleşiyor: Musk-Zuckerberg dövüşü Kolezyum’da yapılabilirmiş

İki milyarder Elon Musk ve Mark Zuckerberg'ün şaka yollu başlayan atışması günden güne gerçeğe evriliyor. Kafes dövüşü için sözleşen ikili bu kavgasını Antik Roma'da gladyatör müsabakalarının yapıldığı Kolezyum'da yapabilir. İhtimali Musk duyurdu.

Bilim Teknoloji 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Facebook, Instagram, WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg.

Tüm dünyayı heyecanlandıran ve internetin en büyük eğlencesi haline gelen iki milyarderin kafes dövüşü kararı her gün başka bir yeniliğe sahne oluyor.

Twitter ve SpaceX’in sahibi Elon Musk ile Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg’ün kafes dövüşü yapacaklarını açıklamasının ardından dövüşün yapılacağı yer merak konusu olmuştu. Önce Las Vegas ihtimali konuşuldu, dün iş farklı bir boyuta taşındı. Elon Musk, Antik Roma’da gladyatör müsabakalarının yapıldığı 2 bin yıllık Kolezyum’da bu kavganın gerçekleşebileceğini, “Dövüşün Kolezyum’da olma ihtimali var” Tweet’iyle duyurdu.

ABD merkezli haber sitelerine göre İtalya Kültür Bakanlığı, Kolezyum teklifini Zuckerberg’e sundu.

Bu haber İtalya’da pek hoş karşılanmadı. BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre sosyal medyada hükümete yoğun eleştiri geldi ve birkaç gün önce Kolezyum’a adını kazıyan bir turiste gösterilen tepkiler hatırlatılarak hükümetin böyle bir teklifte bulunmasının daha kötü olduğu savunuldu.

İtalya Kültür Bakanlığı da haberi yalanladı. Açıklamada, “Bakanlık tarafından hiçbir resmi temas ya da yazılı belge gönderilmesi söz konusu değildir. Haberler nefis görünse de asılsızdır” denildi.

Ama şiddet içermemesi halinde kapılar açılabilirmiş. Bakanlık açıklamasında, “Zuckerberg ve Musk, Kolezyum’da bir performans sergilemek isterlerse, bu şiddet içermeyen bir karşılaşma olmalı, Latince dizelerle bir düello (certamen) gibi. Ve İtalyan tarihi mirasının korunması için ve örneğin (sel felaketi yaşanan) Emilia Romagna bölgesi için uygun bir ekonomik katkı sağlamalılar.”

Musk ile Zuckerberg'ün kafes dövüşünden 2 milyar dolar gelir bekleniyorMusk ile Zuckerberg’ün kafes dövüşünden 2 milyar dolar gelir bekleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.