Musk’ın gecikmiş 1 Nisan şakası olabilir: Twitter logosunda kuş gitti, Dogecoin köpeği geldi

Elon Musk, bu kez de Twitter'ın logosunu değiştirdi. Favori kripto para birimi Dogecoin'in köpeğini kullanan Musk, bu hareketiyle kripto parada yüzde 20'ye kadar artışa yol açtı.

Bilim Teknoloji 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Elon Musk, Twitter'ın ayarlarıyla oynamayı sürdürüyor.

44 milyar dolara aldığı Twitter’da canı ne isterse onu yapan ve  platformu bir nevi oyun alanına döndüren Elon Musk, sözünü tuttu. 

Verdiği söz, geçen yıl Twitter’ı almasını isteyen kişinin ona önerisiydi: Kuş olan logoyu, Dogecoin logosuyla değiştir. Dün gece, bir anda Twitter’ın logosu olan mavi kuş gitti ve yerine Elon Musk’ın favori coin’i Dogecoin’in logosu olan köpek geldi.

Musk bu hareketini, değiştirilmiş bir karikatürle duyurdu: Trafik polisine kimlik gösteren bir karakterin kafasını Dogecoin’deki köpekle değiştirip, polisin elindeki ehliyetteki Twitter kuşu için, “Eski bir fotoğraf” dedi.

Bu değişiklik Dogecoin için de hareketlilik yarattı ve kripto parada 24 saat içinde yüzde 20’ye kadar yükseliş meydana geldi.

Bu değişiklik, trollemeleriyle meşhur olan dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk’ın gecikmiş 1 Nisan şakası olarak da değelendirildi.  

Twitter ücretsiz mavi tikleri kaldırmaya başladı: İlk kurban NYTTwitter ücretsiz mavi tikleri kaldırmaya başladı: İlk kurban NYTRusya Dışişleri Bakanlığı da Elon Musk’a yeni Twitter logosu için önerilerde bulunarak, Dogecoin’in Twitter kuşunu yemesine gönderme yapan tasarımlar paylaştı. Bakanlık, Musk’a “Birkaç avatar fikri, bir şey değil” şeklinde seslendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.