Elon Musk’ın belalısı şimdi de Threads’te

Açtığı Twitter hesabıyla, Elon Musk'ın özel jetinin uçuşlarını paylaşan Jack Sweeney, Twitter'daki hesabının askıya alınmasından sonra yeni açılan Threads'te hesap açarak paylaşımlarına başladı. Sweeney'in hesabı, Elon Musk tarafından eleştirilmiş ve 14 Aralık 2022'de askıya alınmıştı.

Bilim Teknoloji 8 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Çarşamba günü hizmete açıldıktan sonra dün itibarıyla 70 milyon kişiye ulaşan yeni sosyal medya platformu Threads’te, Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın deyim yerindeyse belalısı Jack Sweeney de yerini aldı.

Elon Musk’ın özel jetini açık kaynaklardan aldığı bilgilerle takip edip uçuş bilgilerini paylaşan, Twitter’daki hesabını kapatması için Musk’tan para teklifi bile alan Sweeney, 14 Aralık 2022’de Twitter’ın hesabını askıya almasından sonra aradığı platforma erişip Threads’te ElonMusksJet hesabını açtı.

https://www.threads.net/@ElonMusksJet

Sweeney’nin hesabı https://www.threads.net/@ElonMusksJet adresinde.

Sweeney, Twitter’ın hesabını askıya almasına atıfla, Meta’nın patronu Mark Zuckerberg’ü tagleyerek “@zuck kalmama izin verilecek mi?” paylaşımını yaptı.

Sweeney’nin Zuckerberg’ün özel jetini de takip eden bir Twitter hesabı bulunuyordu. 2020’de Musk’ın uçağını takip etmeye başlayan kullanıcı, eski ABD Başkanı Donald Trump, Taylor Swift ve Kim Kardashian gibi diğer ünlü kişilikleri de takibe almıştı.

Sweeney’nin tüm hesapları, 14 Aralık 2022’de askıya alınırken. Musk  “Herhangi birinin gerçek zamanlı konum bilgisini ifşa eden herhangi bir hesap, fiziksel bir güvenlik ihlali olduğu için askıya alınacaktır. Buna, gerçek zamanlı konum bilgisi içeren sitelere bağlantı verilmesi dahildir. Aileme zarar verilmesini destekleyen Sweeney ve kuruluşlara karşı yasal işlem başlatılıyor” demişti.

Twitter'ın rakibi Threads görkemli başladı: Yeni sosyal medya platformunda bizi neler bekliyor?Twitter’ın rakibi Threads görkemli başladı: Yeni sosyal medya platformunda bizi neler bekliyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.