Musk ile Zuckerberg’ün kafes dövüşünden 2 milyar dolar gelir bekleniyor

UFC dövüş ringinin sahibi Dana White, Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in Twitter'de başlattıkları kafes dövüşü meydan okumasını kabul ettiklerini söyledi. Bunun tarihteki en büyük dövüş olacağını belirten White biletleri 100 dolardan satacağını, gelirin ise 2 milyar dolara yaklaşacağını savundu.

Bilim Teknoloji 25 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mark Zuckerberg, UFC Fight Night etkinliği sırasında UFC başkanı Dana White ile poz verdi.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg’ün birbirlerini kafes dövüşüne davet etmesi bu haftaya damgasını vurdu. Sahip oldukları teknoloji şirketleriyle insanlığın geleceğine hükmeden bu iki insanın başta şaka yollu gibi görünen Twitter restleşmelerinin gerçeğe dönüşme olasılığının artması, hem teknoloji dünyasını hem de dövüş sporu tutkunlarını heyecanlandırıyor.

ABD’de kafes dövüşlerinin yapıldığı Las Vegas Octagon’daki Ultimate Fighting Championship (UFC) dövüş ringinin sahibi Dana White fırsatı kaçırmadı. White perşembe günü TMZ Sports’a verdiği demeçte, her iki milyarderle de sosyal medya kavgaları hakkında konuştuğunu ve Zuckerberg’in Musk tarafından Twitter’da yayınlanan bir “kafes maçı” meydan okumasını kabul ettiğini söyledi. White, “Mark Zuckerberg önce beni aradı ve ‘Ciddi mi?’ dedi. Organizatör Musk’a ulaştığında ise ‘Evet, son derece ciddiyim’ cevabını aldı” dedi.

White, dövüşün nasıl yapılacağını planlamanın “ilk aşamalarında” olduğunu söyledi ancak dövüşün yaratmasını beklediği heyecanı vurgulamaktan da çekinmedi. Çünkü Zuckerberg’in Meta’sının Twitter’a rakip bir şirket kurmak için çalıştığına dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından gelen dövüş davetinin rekabeti daha da körükleyeceği tahmin ediliyor.

Aslında fena fikir değil: Elon Musk, Mark Zuckerberg'ü kafes dövüşüne davet ettiAslında fena fikir değil: Elon Musk, Mark Zuckerberg’ü kafes dövüşüne davet etti

‘Bu dünya tarihindeki en büyük dövüş olacak’

“Bu dünya tarihindeki en büyük dövüş olur, şimdiye kadar yapılmış her şeyden daha büyük olur. Bilet ücretinde de rekor kırar” diyen White, standart bir dövüşün ücreti 80 dolar iken Musk-Zuckerberg maçı için 100 dolar talep edeceğini söyledi. White’ın söylediğine göre bundan önceki en yüksek ücretli karşılaşma 2017’deki Conor McGregor-Floyd Mayweather dövüşüydü ve 600 milyon dolardan fazla gelir getirmişti.

UFC Başkanı Dana White, Mark Zuckerberg ve Elon Musk’ın dövüşünün Floyd Mayweather ve Conor McGregor’un 2017’deki karşılaşmasının getirdiği 600 milyon doları “üçe katlayabileceğini” söyledi. Christian Petersen | Getty Images

White, 2017 yılındaki Floyd Mayweather ve Conor McGregor dövüşünden 600 milyon dolar gelir elde ettiğini, Mayweather’ın maçtan  275 milyon dolar, McGregor’un ise 85 milyon dolar kazandığını söyledi. Ancak White, toplam 340 milyar dolarlık net servetleriyle dünyanın en zengin 1 ve 10 numaralı adamları olan Musk ve Zuckerberg arasındaki dövüş yeni bir rekor kıracak hatta 2017’deki Mayweather-McGregor maçından gelen 600 milyon doları “üçe katlayacak”. Bir başka ifadeyle yaklaşık 2 milyar dolarlık bir gelire imza atacak.

Ancak ikili muhtemelen dövüşten elde edecekleri net geliri artırmayı düşünmüyor. Çünkü White her ikisinin de kendi seçtikleri bir hayır kurumu için dövüşeceklerini söyledi. White, “İkisinin de paraya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Bu adamlar hayır işleri için yüz milyonlarca dolar toplayabilir” dedi. White dövüşün ne zaman gerçekleşebileceği konusunda spekülasyon yapmayı reddetti ancak bunu gerçekleştirmeye hazır olduğunu söyledi ve ekledi: “Eğer bu adamlar ciddiyse, ben insanların görmek isteyeceği dövüşler yaparım. Çünkü hayatımı kazanmak için yaptığım şey bu.”

 

Elon Musk Forbes 400'ün en zengini oldu, Zuckerberg ilk 10'a giremediElon Musk Forbes 400’ün en zengini oldu, Zuckerberg ilk 10’a giremedi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.