Musk’ın trollükleri sürüyor: Twitter, CBC’yi ‘Yüzde 69 hükümet destekli’ olarak etiketledi

Twitter'ın medya kuruluşlarıyla kavgası sürüyor. Kanada merkezli CBC, 'hükümet tarafından finanse edilen' ibaresine, 'Destek oranı yüzde 70'ten az' itirazını yapınca, Elon Musk yönetimi CBC'nin etiketini 'Yüzde 69 hükümet destekli' olarak güncelledi.

Bilim Teknoloji 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
CBC'nin itirazı üzerine yeni bir tanım geldi: Yüzde 69 hükümet destekli.

Elon Musk yönetimindeki Twitter’ın medya kuruluşlarıyla savaşı devam ediyor. Son dönemde medya kuruluşlarının eğer ülkelerinde hükümetten destek alıyorlarsa bunun hesaplarında belirtilmesiyle ilgili tartışmalar yaşayan platform, son olarak Kanada merkezli Canadian Broadcasting Corporation’ı en kibar tabirle trolledi.

CBC’nin devlet tarafından finanse edilen şeklindeki etikete desteğin ‘yüzde 70’ten az olduğunu’ belirterek itiraz etmesiyle gelen espri pasını değerlendiren Twitter, CBC’yi ‘Yüzde 69 hükümet tarafından desteklenen’ olarak düzeltti.

Twitter CEO’su Elon Musk, konuyla ilgili “Canadian Broadcasting Corp, ‘devlet tarafından yüzde 70’ten az finanse edildiğini’ söyledi, bu yüzden etiketi düzelttik” demişti.

Elon Musk öncesi Twitter’da sadece Rus ve Çin medyası için böyle bir etiket kullanılıyordu. Son dönemde Birleşik Krallık’ta BBC, Avustralya’da ABC ve ABD’de NPR gibi kuruluşlara ‘hükümet tarafından finanse edilen’ etiketi kullanılıyor. Rusya, Çin ve bazı Batılı olmayan kaynaklar, ‘devlete bağlı medya’ olarak niteleniyor.

Elon Musk'tan kritik çıkış: ABD hükümetinin Twitter'da DM'lere erişimi varElon Musk’tan kritik çıkış: ABD hükümetinin Twitter’da DM’lere erişimi var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.