Elon Musk, şimdi de Twitter merkezini taşımayı ima etti

Twitter CEO'su Elon Musk, katıldığı etkinlikte şirket merkezinin sonsuz kadar San Francisco'da kalmayacağını ima etti. Kararlarıyla tartışma yaratan Musk, şirketi Tesla'nın merkezini Kaliforniya'dan Teksas'a taşımıştı.

Bilim Teknoloji 26 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra çalışanların yüzde 80'ini işten çıkarmış, ofisteki yerlerini otel odasına dönüştürmüştü. Musk bunu personelin dinlenmesi için yaptıklarını söylemişti.

Twitter’ı satın aldıktan sonra sürekli tartışılan kararlar alan Elon Musk, şimdi de şirketin merkezini San Francisco’dan farklı bir yere taşıyabileceklerini ima etti.

Wall Street Journal’ın online düzenlenen CEO Konseyi Zirvesi’nde konuşan Musk, Twitter’ın merkezinin yerini değiştirip değiştirmeyeceğine dair soruya, ‘Şirketin merkezinin sonsuza kadar San Francisco’da olmayabileceğini’ ima ederek cevap verdi.

Musk, sosyal medya şirketini devralmasının ardından çalışanların yüzde 80’inin işine son verirken Twitter’ın eski çalışanları ise Musk’ın kendilerinden boşalan alanları gece geç saatlere kadar çalışan personelin konaklayabilmesi için otele çevirdiğini iddia etmişti.

Eski çalışanlar binada yasalara aykırı şekilde düzenlemeler yapıldığını öne sürmüş, San Fransisco kenti yetkilileri ise bu iddiaları incelemeye başlamıştı. Musk, 2021’de de sahibi olduğu otomobil şirketi Tesla’nın genel merkezini Kaliforniya’dan Teksas’a taşımıştı.

Yapay zeka ve Twitter'ın onaylı hesabı bir araya gelince ortalık karıştıYapay zeka ve Twitter’ın onaylı hesabı bir araya gelince ortalık karıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.