Galatasaray’da bir imza, bir veda

Galatasaray, zorunlu satın alma opsiyonu bulunan Kaan Ayhan'ın bonservisini aldığını açıkladı. İspanyol oyuncu Juan Mata sarı kırmızılılarla yollarını ayırdı.

Spor 2 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Kaan Ayhan transferi için Galatasaray Sassuolo'ya toplam 3.2 mulyon euro ödedi.

Galatasaray, geçen sezon devre arasında Serie A temsilcisi Sassuolo’dan kiralanan Kaan Ayhan’ın satın alma opsiyonunu kullandı. Sarı kırmızılar kiralık ücreti olarak 400 bin Euro verdiği Sassuolo’ya Kaan Ayhan’ın bonservis bedeli için 2.8 milyon euro daha verecek.

Euro kazanan... TL kazanan... Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı katladıEuro kazanan… TL kazanan… Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı katladı

Galatasaray’dan yapılan açıklamada “US Sassuolo Calcio s.r.l. kulübünden 2022-2023 sezonu için kiralanan profesyonel futbolcu Kaan Ayhan’ın satın alma opsiyonu sözleşme şartları gereği gerçekleşmiştir. Buna göre, US Sassuolo Calcio s.r.l. kulübüne 2.800.000 euro transfer bedeli ödenecektir” denildi. 2022/23 sezonunda Galatasaray formasıyla toplam 6 maça çıkan 28 yaşındaki Kaan Ayhan, 1 gol attı. Ttoplam 199 dakika süre aldı.

Juan Mata, Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı Galatasaray’da forma giydiği 18 maçta 3 gol attı.

Juan Mata ile yollar ayrıldı

Cim Bom’da bu imzanın ardından bir veda geldi. Geçen sezon başında kadroya katılan İspanyol yıldız Juan Mata takımdan ayrıldı. Juan Mata, sosyal medya hesabından yayımladığı veda mesajında, “Bittiği için üzgün değil, yaşandığı için mutluyum. Galatasaray ailesinin bir parçası olduğum için hayatım boyunca gurur duyacağım” dedi. Mesajında Galatasaray taraftarı, kulüp ile takım arkadaşları için ayrı başlıklar açan 35 yaşındaki futbolcu şunları söyledi: “Teşekkür ederim Türkiye. Teşekkür ederim Galatasaray ailesi. Şampiyon Cim Bom Bom. Her zaman sizden biri olacağım.”

Nicolo Zaniolo gönlünde yatan aslanı açıkladı: JuventusNicolo Zaniolo gönlünde yatan aslanı açıkladı: Juventus

Galatasaray’dan Juan Mata mesajı

Sarı-kırmızılılar takımdan ayrılan Juan Mata için veda mesajı yayımladı. Yapılan açıklamada, “Galatasaray formasıyla vermiş olduğun emek ve katkılardan dolayı teşekkürler Mata. Bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz Profesör” denildi. Galatasaray, geçen yaz transfer döneminde İspanyol oyuncuyu Manchester United’tan bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.