Dilovası’nda tehlikeli gerginlik: İlçe Suriyelilere karşı sokağa indi

Silahlı bir Suriyeli grubun ev bastığı iddiaları Kocaeli Dilovası’nı karıştırdı. Akşam saatlerinde bir anda sokağa inen 200’e yakın kişi, “Ovada mülteci istemiyoruz” sloganıyla yürüdü. Kent ancak gece saatlerinde sakinleşirken, bugün için protesto eylemleri planlanıyor.

Gündem 3 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Suriye’den yoğun göç alan illerden biri olan Kocaeli dün diken üstündeydi. Dilovası’nda eli silahlı ve sopalı Suriyeli grubun, bir yurttaşın evini bastığı ve saldırı girişiminde bulunduğu iddiası sonrası ilçe halkı ayağa kalktı.

Gündüz saatlerinde başlayan gerginlik akşam saatlerinde hat safhaya tırmandı.  Gündüz ilçede yüzlerce kişi sokağa indi ve “Ovada mülteci istemiyoruz” sloganı atarak yürüdü. Mahalleden bazı gençlerin Suriyelilerin yaşadığı evlere taş attığı ileri sürüldü.

Gerginlik gece yarısına kadar sürdü. Gece bekçilerin havaya ateş açarak öfkeli kalabalığı ancak dağıtabildiği ve Suriyelilerin yoğun yaşadığı tüm sokakların başına fazladan bekçi koyulduğu öğrenildi.

Kaymakamlık önünde buluşacaklar

Sosyal medyada bir video paylaşan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Kentim Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin bir evi basması üzerine başlayan hadiseler bu gece halkın sokağa çıkması ile devam etti. Vatandaşlar şimdi dağılıyor. Yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terk etmesini isteyecekler” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/_isakulac/status/1675611367762477056

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.