Eşiyle ilişkisinden şüphelendiği adama cinsel saldırıda bulundu

Eşinin telefonunda komşusuyla cinsel içerikli yazışmaları görünce telefondan mesaj atıp eve çağırdı. Komşusunu dövdükten sonra çırılçıplak soyarak cinsel saldırıda bulunan zanlı için 46 yıl hapis isteniyor.

Gündem 31 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cinsel saldırı, gasp, yağma… Bu dava dosyası filmlere konu olmasa bile polisiye bir dizinin bir bölümünü rahatlıkla doldurur.

2022 yılının ağustos ayında İzmit’in Yenidoğan Mahallesi’nde yaşayan Halil Zorlutuna eşi F.Z.’nin kendisini aldattığından şüphe edip telefondaki mesajlarını okudu. Mesajlarda eşi ile komşuları M.Y.’nin cinsel içerikli yazışmalarını gördü.

Duruma öfkelendi Halil Zorlutuna ve diğer komşusu Ü.Y. ile plan yaptı. Halil Zorlutuna eşinin telefonundan M.Y.’ye mesaj atarak eve davet etti. Bu sırada kendisi ve komşusu Ü.Y. odaya saklandılar.

M.Y. yatak odasına geçtiği sırada ortaya çıkan Halil Zorlutuna oyuncak tabanca ile odaya girdi ve M.Y.’yi beyzbol sopası ile dövdü.

Zorlutuna çırılçıplak soyduğu M.Y.’ye cinsel saldırıda bulunup o anı da kayda aldı. Zorlutana kaydettiği cinsel saldırı görüntüleriyle şantaj yapıp M.Y.’nin otomobilini eşi F.Z.’nin üstüne geçirtti. Ayrıca M.Y.’nin eşine ait 21 bin lira değerinde de ziynet eşyası aldı.

Şikayetçi olunca dava açıldı

Yaşanan olayların ardından M.Y. polis merkezine gidip durumu anlattı ve şikayetçi oldu. Halil Zorlutuna, eşi F.Z. ve Ü.Y. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Halil Zorlutuna tutuklanırken F.Z. ve Ü.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüpheliler hakkında ‘Yağma, cinsel saldırı, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın ihlali, silahla yaralama’ suçlarından hazırlanan iddianame Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Olayla ilgili davanın 3’üncü duruşması Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Halil Zorlutuna, tutuksuz sanıklar F.Z., Ü.Y., müşteki M.Y. ile eşi Ş.Y. ve taraf avukatları katıldı. M.Y. ve Ş.Y. duruşmada şikayetçi olduklarını dile getirerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Savcı 46 yıl hapis cezası talep etti

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaa açıkladı. Cumhuriyet savcısı Halil Zorlutuna’nın M.Y.’ye karşı ‘zincirleme olarak cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘hakaret’, ‘nitelikli yağma’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcı Halil Zorlutuna’nın, M.Y.’nin eşi Ş.Y.’nin altınlarını aldığı için ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan da cezalandırılmasını istedi. Savcı toplam olarak Halil Zorlutuna’nın beş farklı suçtan 46 yıl hapsini istedi.

Eşi için de ceza istendi

Cumhuriyet savcısı Zorlutuna’nın eşi tutuksuz sanık F.Z. için ise ‘nitelikli yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 20 yıl hapis istedi. Planı beraber kurdukları Ü.Y. hakkında da ‘nitelikli yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlamasından toplam 23 yıl ceza talep etti. Duruşma sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapması için ertelendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.