Okan Buruk: Icardi’ye Arabistan’dan 20-25 milyon Euro teklif olduğu doğru

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, yeni sezon çalışmaları hakkında konuştu. Buruk, transfer sürecinde sabır vurgusu yaptığı açıklamalarında Erden Timur’un çalışmalara Londra’da devam ettiğini ve Mauro Icardi’ye Suudi Arabistan’dan teklifler olduğunu söyledi.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Okan Buruk, transfer süreci hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray’da gündem transfer. Yeni sezona yalnızca Süper Lig için değil 2. ön eleme turundan başlayacağı Şampiyonlar Ligi için de iddialı bir kadro kurmak isteyen sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk gündemi değerlendirdi.

Okan Buruk, açıklamalarına geçen sene kaldıkları yerden devam etmek istediğini söyledi. Çalıştırıcı, hem takımdan ayrılanların hem de kendi yollarını ayırdıkları oyuncuların olmasından kaynaklı bu isteğinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Buruk, transfer sürecinde taraftara sabırlı olma çağrısı yaptı.

Şenol Güneş: Öncelik sağ stoper... Ceyhun Kazancı: Coutinho, Kuzyaev, Amartey, Zajc...Şenol Güneş: Öncelik sağ stoper… Ceyhun Kazancı: Coutinho, Kuzyaev, Amartey, Zajc…

Boey ve Nelsson kadroda olacak

Okan Buruk, her ne kadar transferi erken bitirmek istediklerini söylese de bunun zor olduğunu belirtti. En azından sezon başı için ellerinde iyi bir kadro bulundurduklarını belirten Buruk, Sacha Boey ve Victor Nelsson gibi oyuncuların geri dönüp takıma katılacağını söyledi. Suudi Arabistan Ligi transferleri hakkında konuşan deneyimli isim “Tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde oynamak farklı bir şey ama çok ekstrem paralar üzerinden konuşuyoruz. Arada 2-3M€ farklar yok. 10 katı, 20 katı. Çin vardı, 3 katı maksimum paralar oluyordu. O bile oyuncuların dikkatini çekiyordu” dedi.

Aubameyang Galatasaray’la ismi anılan isimlerden biriydi.

“Aubameyang’ı kadroda görmek isterim”

Kazımcan Karataş ve Leo Dubois gibi isimlerin oynadığı sol beke oyuncu düşündüklerini belirten Buruk “Sol bekte 7-8 oyuncu var listemizde. Angelino tabii ki, iyi oyunculardan biri. Ofansif olarak güçlü bir oyuncu. Şu anda ilgilendiğimiz oyuncular, serbest olmadığı için, serbest statüdeki oyuncu da imza parası istiyor. Çok farklı paralar ortaya çıkabiliyor. Bunun için zaten Erden Bey büyük bir mesai harcıyor” şeklinde konuştu. Bonservisi Chelsea’de bulunan Pierre Emerick-Aubameyang’la alakalı konuşan Buruk “O tür bir oyuncuyu kadronuzda istersiniz. Biz orada her şeyimizi Icardi üzerine kurduk. Icardi ile birlikte kimi kullanabiliriz, bu bizim için çok önemli. O tip çok önemli” dedi.

Icardi’ye astronomik teklifler!

Geçen sezon şampiyonluğun en büyük mimarlarından olan ve 23 maçta 21 gol 7 asistle taraftarın gönlünde taht kuran Mauro Icardi hakkında soru sorulunca Buruk, oyuncuyla vedalaşmadığını vurguladı. Teknik direktör, Icardi’nin ailesinin de burada mutlu olduğunu ifade etti. Ancak Buruk, Icardi’yle alakalı Galatasaray taraftarının canını sıkan gerçeği de açıkladı: “Normal şartlarda Paris’ten alacağı maaşla, Galatasaray’dan alabileceği maaşlar birbirine yakın olabilirdi. Ama şu andaki Suudi Arabistan gerçeği ile birlikte ne kadar teklif geldi net olarak bilmiyoruz. 20-25’lerin doğru olduğunu biliyoruz. Ama son çıkan şeylerin ne ölçüde doğru olduğunu bilmiyoruz. Böyle bir ilgi var. O ilgiyi de çekebilecek kalitede, yetenekte çok önemli bir oyuncu.”

Icardi astronomik teklifler alıyor.

Timur Londra’da

Tuttomercato, son olarak bir Arabistan kulübünün Icardi’ye 2 sene için yaklaşık 80 milyon Euro’luk teklifte bulunduğunu yazmıştı. Buruk, oyuncuyu 25 Temmuz’da oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçına yetiştirmek istediklerini vurguladı. Ancak Icardi ismi olmazsa da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten 49 yaşındaki çalıştırıcı “Erden Bey Londra’da, net bir şekilde çalışıyoruz. Biz burada çalışıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Her mevkiylem ilgili hazırlık yapıyoruz” dedi.

Icardi dışında Leandro Paredes’le ilgili konuşan Buruk, “Düşündüğümüz birçok oyuncu var. Direkt olarak iletişime de geçmedik. En çok odaklandığımız yer Icardi. Onun dışında birçok alternatifimiz var. Maliyetlerini araştırıyoruz. Oyuncular da farklı bekliyor. Paredes bekliyor mu bilmiyorum. Parades olsaydı bekleyebilirdi. Bizim orada 3-4 tane düşündüğümüz oyuncu var. Paredes de bunlardan biri” ifadelerini kullandı. Arjantinli hücuma yönelik orta saha oyuncusunun ismi bir süredir Galatasaray’la anılıyordu.

Galatasaray TÜİK’e güvenemedi, stadının sponsorluk sözleşmesine ENAG'ı da kattıGalatasaray TÜİK’e güvenemedi, stadının sponsorluk sözleşmesine ENAG’ı da kattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.