Galatasaray’a bayram sürprizi! Gümrük’te takıldılar

Galatasaray, 3-1 yenik duruma düştüğü, Mauro Icardi'nin bir penaltı kaçırdığı maçta Karagümrük ile 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara aldı.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gol düellosunda puanlar paylaşıldı, Galatasaray şampiyonluk yarışında yara aldı...

Mauro Icardi’ye ihtiyaç olur mu? Galatasaray puan kaybı yaşayacak mı? Şampiyonluk yolunda kritik maçlara çıkan Galatasaray’da Karagümrük karşılaşması öncesi merak edilen sorular bunlardı. Henüz 3. dakikada Sacha Boey’in asistinde Kerem Aktürkoğlu topu ağlara gönderince Cim Bom kolay bir maç geçirecek ve Icardi’ye ihtiyaç olmayacak sanıldı.  Ancak ilk şoku atlatan Karagümrük, 18. dakikada golcüsü Mbaye Diagne ile beraberliği yakaladı. Diagne, eski takımına attığı gole sevinmedi. Karagümrük, golün ardından yakaladığı ritimle beraber geliştirdiği ataklarla Galatasaray kalesini zorladı. Bu ataklar sonucunda 26. dakikada Fabio Borini takımını öne geçirdi. İtalyan golcü 30. dakikada farkı ikiye çıkardı, Nef Stadyumu’nda adeta şok vardı. Galatasaray, bu sezon ilk defa iç sahada 3 gol yedi.

Muslera, bu sezon ilk defa Nef Stadyumu’nda kalesinde 3 gol gördü.

Icardi oyuna girdi, penaltı kaçırdı

Maçın ilk yarısının duraklama anlarına yaklaşırken Galatasaray penaltı kazandı ve Sergio Oliveira, 45+1’de farkı yeniden bire indirdi. İkinci yarı, tahmin edilebileceği üzere Karagümrük yarı alanına yerleşen bir Galatasaray’ın kontrolünde geçiyordu. 60. dakikada Nicolo Zaniolo yerine oyuna dahil olan Mauro Icardi, 68. dakikada, Milot Rachica’nın düşürülmesinin ardından kazanılan penaltıda topun başına geçti. Panenka deneyen Arjantinli başarılı olamadı ve top hafta boyunca sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı tartışılan Batuhan’ın ellerinde kaldı. Icardi bu sezon üçüncü kez penaltı kaçırdı. Golcü oyuncu bu negatif alanda ligin zirvesinde yer alıyor.

Nef Stadı'nda 'İtalyan işi'...Nef Stadı’nda ‘İtalyan işi’…

Galatasaray kaçan penaltının ardından kırılmadı ve ataklarını daha da sıklaştırdı. 80. dakikada ceza alanına gelen ortayı Karagümrük savunması karşıladı fakat top ceza alanı içinde boşta kaldı. Boşta kalan topa gerilerden gelen Sacha Boey vurdu ve top filelere gitti. Boey, bu sezon ilk lig golüne imza attı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray, şampiyonluk yarışında üç maç sonra yara almış oldu. Sarı-kırmızılılar 70, Karagümrük 41 puana yükseldi.

Karagümrük’ün golcüleri iş başında

Sezonun şu ana kadarki bölümünde oynanan Karagümrük maçlarında toplam 117 gol izledik. Bu gollerin 54’ünü kalesinde gören İstanbul temsilcisi rakip fileleri 63 kez havalandırdı. Karagümrük, ligin en fazla gol atan üçüncü takımı konumunda. Karagümrük’ün bu alanda zirveyi zorlamasında iki temel etken var: Fabio Borini ve Mbaye Diagne. Borini, bu sezon çıktığı 27 maçta tam 19 gol kaydetti. İtalyan 19 golünün yanı sıra 9 da asist yaptı. Mbaye Diagne ise takımına 27 maçta 18 golle katkı sağlarken 6 gol pası verdi. Karagümrük, Galatasaray deplasmanında 3 kez kaleyi bulan şut çekti ve bu 3 şut golcülerden geldi. İstanbul takımı bu sayede zorlu deplasmandan bir puanla ayrılmayı başardı.

Borini ve Diagne Karagümrük hücumunu sırtlıyor…

Fenerbahçe’den penaltı tepkisi

Fenerbahçe, maç sonu paylaşımıyla Galatasaray’ın kazandığı penaltıları eleştirdi. Sarı-lacivertlilerin resmi hesaptan yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verildi: “Önce Ofsaytımsı ➡️ Bugün de Penaltımsı ?! VAR KAYITLARI AÇIKLANSIN!”

Özbek: Fenerbahçe’nin cevapları enteresan oluyor

Maç sonrasında basın açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin maç sonu paylaşımı hakkında şunları söyledi: “Fenerbahçe’nin cevapları enteresan oluyor. Bence penaltıydı. Zaten derdimiz, VAR’a çağırılmasıydı. VAR’a çağrıldıktan sonra hakemler gerekli kararı vicdanlarına göre alıyorlar. Rakiplerin ne söylediği ile ilgilenmiyoruz. Kendi oyunumuzla, kendi hakkımızı savunuyoruz. Kimse heveslenmesin, biz şampiyon olacağız. Bu tip yol kazaları olabilir.”

Dursun Özbek, şampiyonluğun son haftaya kalmayacağını düşünüyor…

Özbek sözlerini şampiyonluk tahminiyle noktaladı: “Şampiyonluk son haftaya kalmaz. Galatasaray daha önce şampiyonluğunu ilan eder.”

Buruk: Beşiktaş’ın da hedefleri var

Okan Buruk, sözlerine rakiplerine üç kez şans verdiklerini vurgulayarak başladı. Buruk, “Maça üstün başladık, domine ettik. Maçı öyle de bitirdik. Rakibe üç kere şans verdik, üçü de gol oldu. Futbolda bunlar var, şanssızlık demeyeceğim. Rakibin herhangi bir organizasyonu olmadan 3 gol yedik. Buna üzülüyoruz” dedi.  Okan Buruk, şampiyonluk yarışındaki son durumu da değerlendirdi: “Fenerbahçe kazanırsa 4 puanlık fark olacak. Şu an 7 puan öndeyiz. Doğru oyunu ortaya koyarsak, şampiyon biz olacağız. Beşiktaş yükselişti. Onların da hedefi var. İnşallah güzel bir maç olur. Derbilerin favorisi olmaz.”

Mauro Icardi’nin sağlık durumunu değerlendiren Buruk, “Mauro Icardi’yi çok düşündük. Beşiktaş maçında daha iyi şekilde takımımızla birlikte olacaktır” diye konuştu.

Okan Buruk’tan Gomis açıklaması geldi, tecrübeli oyuncu forma giymek istemiyor…

Okan buruk hakemleri ve Fenerbahçe’yi eleştirdi

Buruk, iki penaltı kazandıkları maçtan sonra hamek Buat Arslanboğa’yı eleştirdi. Buruk şöyle konuştu: “Bugün hakem hatası olarak 2 ya da 3. yediğimiz gol öncesi çok net bir korner vardı. Tribünden bile görüldü. 100-200 metre geriden baksanız bile görürdünüz. Devamında bir gol yedik. Bu tür hatalar olacak. Direkt hakem hatası olarak kabul etmiyorum. Onlar da bunu kaçırabiliyor. 3-4 hakemin olduğu yerde birbirlerini uyarabilirler aslında. İki penaltı da net penaltı. Onun dışında ikinci yarı Zaniolo’nun ceza sahası içinde çekilip, hiç topa bakmadan bir mücadele vardı. O kritik bir pozisyondu. İlk yarıda Batuhan’ın topa dokunduğu pozisyonda Zaniolo ayağa kalktı. Kaleci topa dokunduğu için penaltı olduğunu düşünmüyorum. İkinci yarıda ceza sahası içerisinde rakibin hiç topa bakmadan, Zaniolo’yu alıp yere düşmesini hakem hocalarımız değerlendirecektir.”Fenerbahçe’den her gün bir açıklama geliyor. Açıklama geldikçe futbolseverlerin gözünde ciddiyetini de kaybediyor. Lehlerine 40-50 penaltı da verilse mutlu olmayacaklar.”

Beşiktaş, Galatasaray derbisine şen gidiyorBeşiktaş, Galatasaray derbisine şen gidiyor

Aktürkoğlu: Yol kazası

Maçta perdeyi açan golü atan Kerem Aktürkoğlu, bir yol kazası yaşadıklarını belirterek “Aslında güzel başladık, erken gol bulduk. Yediğimiz goller bizi biraz dağıttı. Konsantrasyonumuz kayboldu. 3-1’den müthiş döndük. Üzgünüz ama yenilmeden ayrılmak da önemli. Kazansak çok daha güzel olacaktı. Yolumuz uzun. Daha önemli maçlarımız var. Her şey bizim elimizde. Taraftarlarımıza ihtiyacımız var. Bu bir yol kazası. İnşallah bir daha bu kazalar olmayacak. Şampiyonluk yolunda ipi göğüsleyeceğiz” dedi.

Kerem Aktürkoğlu gollerine devam etti fakat bu kez galibiyet gelmedi.

Pirlo: İtalya’da oynamış oyuncuları burada görünce seviniyorum

Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan İtalyan çalıştırıcı Andrea Pirlo şunları söyledi: “Okan Buruk’u tebrik ettim ve başarılar diledim. Ligin lideri konumundalar, iyi oynuyorlar. Bunu devam ettirebileceklerini söyledim. Zaten dışarda da görüşüyoruz. Mauro Icardi ile selamlaştık. İtalya’da oynamış oyuncuları burada gördüğüm için mutlu oluyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.