Ali Koç “Arda Güler kalmak istemiyor” dedi, İsmail Kartal imzayı atıp transfer bölgelerini açıkladı

Fenerbahçe’de yeni teknik direktör İsmail Kartal, 1 sezonluk sözleşmeye attı. Ali Koç imza töreninde Arda Güler’in takımdan ayrılacağını açıkladı. İsmail Kartal’sa hangi bölgelere transfer yapılacağını anlattı.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmi olarak başladı.

Fenerbahçe, 2023-24 sezonuna da farklı bir teknik direktörle başlıyor. Ali Koç’un başkan seçildiği 2018 Haziran ayından bu yana beş sezona beş farklı teknik direktörle giren sarı-lacivertliler, 2021-22 sezonunu bitirdiği İsmail Kartal’la bir senelik sözleşme imzaladı. İmza töreni dün gerçekleştirildi.

Törende Başkan Ali Koç ve Fenerbahçe’deki 3. dönemine resmi olarak başlayan İsmail Kartal soruları yanıtladı.

“Bu sezon şampiyonuz”

İsmail Kartal geçen sezon herhangi bir takımda görev yapmadı. Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra kendisi Türkiye Ligi ve ekibinin de Avrupa liglerini takip ettiğini belirten Kartal trendleri yakalamak adına çalışmalar yaptıklarını aktardı. Kartal, 9 senedir devam eden şampiyonluk hasreti için değiştirmeleri gereken şeyler olduğunu belirterek “Ekibimle bu yola baş koydum. Bu camia ne kadar güçlü olduğunu tekrar hatırlayacak. Takım olarak yükseliş ateşini biz yaktık, sıra sizde. Vakit tek yumruk olma vaktidir. Allah’ın izniyle bu sezon şampiyonuz” dedi.

İsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyizİsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyiz

3 bölgeye hamle geliyor

Kartal, transfer konusunda sabırlı olunması çağrısı yaptı. “Savunmaya, orta alana ve hücum hattına oyuncu alacağız” diyen tecrübeli isim kaleci Altay’a yurtdışından teklifler olduğunu belirtti. Edin Dzeko transferinin diğer transferler için ellerini rahatlatacağını belirten Kartal, zaman zaman tek zaman zaman çift santrfor oynayabileceklerini, kendi sisteminin 4-2-3-1 ya da 4-3-3 olacağını söyledi. Tecrübeli isim ayrıca yeniden Fenerbahçe’ye geleceğini hissettiğini de sözlerine ekledi.

“Benim gelmem Zajc, Fenerbahçe’ye daha sıcak bakıyor”

Kartal, taraftarın nasıl bir Fenerbahçe görmek istediğini bildiğini ve buna yönelik bir oyun ortaya koyacaklarını söyledi. Teknik direktör, Miha Zajc’ın durumuyla alakalı olarak “Zajc, her teknik adamın isteyeceği karakter. Çalışkan, profesyonel ve işine saygılı. Mukavelesi bitti, kendisiyle görüştüm. Avrupa’nın en büyük liglerinden teklifler olduğunu söyledi. Ayrılmayı düşünse de benim gelmemle şu an Fenerbahçe’ye daha sıcak bakıyor. ‘Biraz zaman verin hocam.’ dedi. Şu an Zajc düşünme aşamasında” dedi.

Miha Zajc İsmail Kartal döneminin vazgeçilmezlerinden olmuştu.

“Ülkemizin puanı düşük”

Başkan Ali Koç sözlerine İsmail Kartal’ı yeniden aralarında görmekten mutluluk duyduğunu belirterek başladı. Koç, transfer çalışmalarıyla alakalı olarak “Hocamızın aklındaki profiller ve onun ekleyeceği isimlerle, onun kafasındaki şablona uygun bir kadro kuracağız. Önümüzdeki hafta bu transferleri başlatacağız. Bizler acele ediyoruz çünkü ülkemizin puan ortalaması düşük. Avrupa maçları çok erken başlıyor. Avrupa’da da daha transferin ilk günleri, kimse acele etmiyor. Herkes tok satıcı. Eksisiyle artısıyla bu fırsatları test ediyoruz” dedi.

“Bu sene işi sıkı tutacağız”

Ali Koç son 2 senede şampiyonlukların ellerinden alındığını söyleyerek, “Bu sene işi sıkı tutacağız. Fıtratımızda olmayıp başkalarının fıtratındaki şeyleri biz de yapacağız. 5 yıldız başvurumuzun üzerinden 2 sene geçti. Türkiye’de iç yolları tükettikten sonra B planımız da var. Biz olumlu olumsuz harekete geçilmesini istiyoruz. Bu konuda bir evvelki federasyon başkanı komisyon kuracağız diyordu ama hiçbir şey yapmadı. Olumlu ya da olumsuz demiyorum hiçbir hamle yapmadı. Biz sahaya 5 yıldızlı formamızla çıkacağız, bu bizim logomuz. Tescilli logomuzla çıkacağız. Biz haklı davamızda kararlıyız” dedi.

Koç “Cephanemiz çok geniş değil ama tüm cephaneyi kullanmak istiyoruz. Bulacağımız sponsorlarla 2-3 tane tartışmasız şekilde takımımızın kalitesini artıracak oyunculara odaklanmış vaziyetteyiz. Özellikle 2 pozisyonu halledebilirsek öbürleri için zaman kazanmış olacağız” transfer harekatındaki hedef noktayı gösterdi ve Miha Zajc’ın bir an önce takıma dönmesini dilediğini belirtti.

Okan Buruk: Icardi’ye Arabistan’dan 20-25 milyon Euro teklif olduğu doğruOkan Buruk: Icardi’ye Arabistan’dan 20-25 milyon Euro teklif olduğu doğru

“Arda Güler kalmak istemiyor”

Ali Koç kendisine Arda Güler’in sorulması üzerine “Arda Fenerbahçe’de kalmayacak çünkü Fenerbahçe’de kalmak istemiyor. Kalma imkanı yaratan teklifler oldu ama kalmak istemedi. Arda önümüzdeki sene kadromuzda yer almayacak” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.