Galatasaray ter attı, Hull City 3 dakikada dönüp kazandı

Galatasaray, hazırlık maçında Hull City’ye karşı ilk 35 dakikada 3-0 öne geçti. 83. dakikaya 3-1 önde giren sarı-kırmızılılar rakibinin 3 dakika içinde attığı 3 gole engel olamadı ve sahadan 4-3 mağlup ayrıldı.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hull City 3-0 geri düştüğü maçta Galatasaray'ı 4-3 yendi.

2022-23 Süper Lig şampiyonu Galatasaray, hazırlık maçı mesaisine Türk iş insanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City karşısında başladı. Kocaeli Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleye büyük ilgi vardı. Karşılaşma normalde 19.45 başlangıç olarak planlanmıştı ancak gün içinde başlangıç saati 20.30 olarak değişti.

Karşılaşmaya daha etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. Açılışı yapan isim son günlerde Stoke City’nin de gündeminde olan savunma oyuncusu Emin Bayram’dı. Emin 28’de takımını 1-0 öne geçirdi. Hemen 2 dakika sonra savunmanın bariz hatasında ön alanda topu kapan Galatasaray, Berkan Durmaz’la farkı 2’ye çıkarmayı başardı.

Galatasaray 7 dakikada 3 gol buldu.

Galatasaray’ın golleri hız kesmedi ve 35’te Kaan Ayhan skoru 3-0’a getiren golü buldu. Eski bir Süper Lig oyuncusu Tetteh 45’te Hull City’nin umutlarını yeşerten golü attı ve devre 3-1 bitti. Güzel atmosferde oynanan maçın ikinci yarısında oyuncu değişiklikleri devreye girdi. Okan Buruk da Liam Rosenier da 11’er oyuncusunu da değiştirdi.

Maçın son bölümüne 2 farklı üstünlük taşıyan Galatasaray 83’te Cyrus Christie’nin golüyle sarsıldı. Hemen bir dakika sonra Regan Slater maça denge getirdi. 86. dakikada ise bir başka eski Süper Lig oyuncusu Oscar Estupinan maçın sonucunu belirleyen golü attı. Hull City, 3-0 geri düştüğü maçı 4-3 kazanmayı başardı.

Hull geriden geldi kazandı.

Oyuncu değişiklerine vurgu

Okan Buruk maçın ardından ikinci yarıdaki değişikliklerin çokluğuna değindi ve ilk yarıdaki oyunu ölçü almaları gerektiğini, bunu geliştirmek için çalışacaklarını söyledi. Buruk “Oyunculara çok uzun süre vermek istemedik. İlk maçımız, sürelerini mümkün olduğunda kısa tutmaya çalıştık. Oyuncuları koruma istediğimiz de skora yol açan nedenlerden biri. Buna çok takılı kalmıyoruz. Önemli olan maçın başında ortaya koyduğumuz oyun” şeklinde konuştu.

Okan Buruk ve Liam Rosenier

Kadro genişleyecek

Taraftarları da öven Okan Buruk adeta kendi evlerindeymiş gibi bir atmosferin ortaya çıktığını söyledi. Buruk, bu sene geçen senenin aksine daha geniş bir kadro kuracaklarına dikkat çekti: “Çok maç oynamak, psikolojik olarak oyuncuları yıpratabilir ama. Bunun da kendinizi nasıl hazırladığına bağlı olduğunu düşünüyorum. Oyuncular, bunu kaldırabilecek mental yapısı varsa, bunu doğru bir şekilde kaldırabilir. Onun yanında daha geniş bir kadro, daha çok oyuncu sirkülasyonu bizim için olabilir. Geçen sene bunu çok fazla yapmadık. Bu senenin özelinde rotasyonu daha farklı bir şekilde yapmaya çalışacağız. Bu kadroyu oluşturacağız.”

Buruk transferlerle alakalı Erden Timur’un ve yönetimin büyük çaba harcadığını söylerken “Çok büyük sıkıntımız yok ama oyuncular geldikçe daha mutlu olacağız. Psikolojik olarak da güçleneceğiz. Oyuncularımızı bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Buruk ayrıca bugün oynaması beklenen Yusuf Demir’in bileğinde ayrı hissettiği için sahada yer alamadığını belirtti ancak durumunun ciddi olmadığını aktardı.

Ozan Kabak: Sıçrama yapıp farklı bir takıma gitmek istiyorumOzan Kabak: Sıçrama yapıp farklı bir takıma gitmek istiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.