Adidas’ın üst yönetiminde kadın kalmadı 

Alman spor malzemeleri üreticisi Adidas, kalan tek üst düzey kadın yöneticinin de ayrılmasıyla ‘orta yaşlı, beyaz erkekler’ tarafından yönetilen bir şirket haline geldi. Peki icra kurulu üyesi Amanda Rajkumar iki yıl önce katıldığı Adidas’tan neden ayrıldı?

Ekonomi 9 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Amanda Rajkumar (sağda) Adidas CEO'sunun gelişinden sonra istifa eden son ve sonuncu kadın yönetici oldu. Fotoğraflar: Adidas

Adidas, 5 Temmuz’da İnternet sitesinden bir duyuru yayınladı: İnsan kaynakları ve kültüründen sorumlu icra kurulu üyesi Amanda Rajkumar istifa etmişti. Haber aynı gün Financial Times’ın online edisyonunda yayınlandı. Rajkumar 2021 yılı başında Adidas’la yaptığı üç yıllık sözleşmenin uzatılmasını istemeyerek bu kararı aldı. Böylece Adidas’taki son üst düzey kadın yönetici de şirketle yollarını ayırmış oldu.

Yeni CEO geldi, kadın yöneticiler ayrıldı

51 yaşındaki  Amanda Rajkumar’ın ayrılık sebebinin, 2023 başından beri Adidas’ın CEO’luk koltuğunda oturan Bjorn Gulden olduğu iddia ediliyor. Gulden’in göreve başlamasından sonra, küresel pazarlamadan sorumlu Vicky Free, küresel perakende sorumlusu Nicole Ghezali ve uzman sporlar genel müdürü Céline Del Genes de dahil olmak üzere birçok üst düzey kadın yönetici şirketten ayrılmıştı.

FT’nin haberine göre Rajkumar, insan kaynaklarında ve şirket kültüründe çeşitliliği önceliklerindiren bir yöneticiydi. İK konularında doğrudan söz hakkı talep ediyordu. CEO Gulden’le ters düşmesinin sebeplerinde biri bu oldu. İkili, İK bütçesi ve yöneticilik stili konusunda da anlaşamadı. Böylece Adidas’ın icra kurulunda kadın kalmamış oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.