Özgü Namal 10 yıl sonra oyunculuğa dönmeye nasıl ikna oldu?

2013'den bu yana ekrandan uzakta, ailesiyle Köyceğiz'de bir çiftlik evinde yaşayan Özgü Namal, eşi Ahmet Serdar Oral'ın 2020'deki ölümünün ardından derin bir yas sürecine girdi. Neredeyse kariyerini sonlandırma noktasına geldi. Geçen telefonu çaldı. Arayan kişi öyle bir teklifte bulundu ki...

9 Temmuz 2023
Özgü Namal, 3 yıl önce kaybettiği eşi Ahmet Serdar Önal'ın yasını tutuyordu. Köyceğiz'deki bu çiftlik evinden uzun süre çıkmadığı da biliniyor.

‘Temizlikçi Meryem’ ve bölüm başına 700 bin lira

📌 Özgü Namal her yıl on teklif alıyor, hepsine “Hayır” diyordu. En son ‘Veda Mektubu’ ve ‘Kanlı Yayın’ dizilerini reddetti. Roller de Nurgül Yeşilçay ve Bergüzar Korel’e gitti. Bir ay önce telefonu uzun uzun çaldı. Arayan ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinden bu yana kendisini hiç bırakmayan Faruk Turgut’du. Bu kez değişik bir teklifi vardı.

📌 Faruk Turgut, ‘Kızıl Goncalar’ adlı bir yapıma hazırlandıklarını, ‘Temizlikçi Meryem’ karakterinin tam da kendisine uygun olduğunu söyledi. İki çocuğunun İstanbul’da başlayacak eğitiminden, bıraktığı kariyerinden söz ettiler. Özgü Namal senaryoyu görmek istedi.

📌 Senarist, Özgü Namal’ın çok sevdiği bir isimdi: Necati Şahin. Yazdığı senaryo, ‘Kızılcık Şerbeti’nde olduğu gibi tartışmalara neden olacak, yarattığı ‘Meryem’ karakteri sosyal medyayı ikiye bölecek bir tipti.

📌 Kamera arkası en güvendiği isimlerle donatılan Özgü Namal, günler süren telefon konuşmalarının ardından “Evet” dedi. Bu arada bütçenin de iyi olduğunu belirtelim. Namal, on yılda elinin tersiyle ittiği işlerin acısını çıkartacak gibi. Bölüm başına 700 bin lira alacak.

📌 Fox’da ekrana gelmesi beklenen ‘Kızıl Goncalar’ın çekimleri eylül sonunda İstanbul’da başlayacak. Oğlu Nefes (7) ve kızı Elemsu (5) ile İstanbul’daki evine taşınacak olan Özgü Namal’ın tek şartı; setteki çalışma saatlerinin çocuklarına uygun halde düzenlenmesi. Bunun garantisini de alan Özgü Namal önümüzdeki günlerde başrol arkadaşı Özcan Deniz’le bir araya gelecek. Deniz de bölüm başına 700 bin liraya imza attı. Böylece kadın-erkek ücret farkı bir dizide daha eşitlendi.

Ünlülerin gündemde kalma yolları: Astral seyahat, aşk, estetik ve inat pozları

Ünlülerin sosyal medyada gündeme gelmek, TT olmak için başvurdukları başlıca konular: Astral seyahat ve uzaylılarla tanışma hikayesi, DM’lere ‘yakalanma fotoğrafı’ atmak, dilli pozlar, takipçiye ayar, magazin sayfalarına yorum yazmak, estetik ve inat paylaşımları

Yusuf Güney, astral seyahatini anlattı. Sosyal medya başlığı attı: Seni zamlar çarpmış!

1. Uzaylılarla tanışma hikayeleri… Hele bir de işin içinde ‘astral seyahat’ varsa TT olmak garanti. Örnek mi? Sesi soluğu çıkmayan Yusuf Güney böyle bir hikayeyle döndü. Diyor ki; “Kulağıma üç kere üflediler. Ondan sonra aya gittim. Sonra da güneş sistemini gezebildim.” Instagram alemi başlığı attı: “Seni zamlar çarpmış.”

2. Dil dışarıda poz verme… Demet Özdemir, Hadise, Serenay Sarıkaya başı çekiyor. Bu pozla takipçileri ikiye ayırıp tartışma yaratmak mümkün! Böylece etkileşim artıyor. Pozun anlamı; ‘komik, eğlenceli, özgür, kural tanımaz biriyim’ Kime mi bu duyuru? Sevgili adaylarına.

2021’de başlayan ve tekrar hortlayan ‘dilli pozların’ 3 yıldızı: Hadise, Serenay Sarıkaya, Demet Özdemir

3. Magazin sayfalarının altına tartışma yaratacak yorumlar yazmak… Bu konuda kimse Demet Akalın’ın eline su dökemez. Hollywood starlarına bile Türkçe ayar veriyor. Onu Işın Karaca takip ediyor.

4. Instagram DM’lerine sahte hesaplarla bilgi ve fotoğraf sızdırmak. Yeni terk edilen bir ünlümüz, yıkılan egosunu tamir için sözde bir aşk buldu. Onunla tatile çıktı. Dünyanın bir ucundaki yerde yakalandı! Yeterince ses getiremedi. Çünkü o gün gündem bir anda değişti.

5. Takipçilere sataşmak… Bu işin üstesinden Pınar Altuğ geliyor. Kendisini Çağla Şıkel, Biricik Suden gibi isimler takip ediyor. Pınar Altuğ’un değişmez konusu; eşi Yağmur Atacan’la arasındaki 9 yaş fark.

6. Toplumu, dolayısıyla sosyal medyayı ikiye ayıracak bir konu hakkında tersine fikir yürütmek. Örnek mi? Başak Sayan ve Burcu Güneş, ‘Kurban Bayramı’nda kurban kesmeye karşı olduklarını belirttiler. Linç yediler, ama günlerce gündemde kaldılar.

Seda Sayan estetikleri paylaşarak gündemde

7. Estetik yaptırırken görüntü paylaşmak… Bu konuda kimse Seda Sayan’ın eline su dökemiyor. En son Fransız askısını temizletip lolita gıdısı yaptırdığı anı paylaştı. “Acımıyor bacım, koşun yaptırın” dedi.

8. ‘İnat paylaşımları’… Buna son örnek Neslihan Atagül ile eşi Kadir Doğulu’dan geldi. Üç ay önceki bir ‘yakalanma krizi’nin ardından ayrılacakları iddia edilen çift, hep tersi paylaşımlar yaparak kendilerine yönelen ilgi ve merakı zirveye çıkardı. Evlilik yıldönümleri için yaptıkları bol öpücüklü son paylaşımları da yorum rekoru kırdı.

Atatürk dizisine rekor bütçe: 8 milyon dolarAtatürk dizisine rekor bütçe: 8 milyon dolar

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.