DEVA’dan grup kurma iddialarına yanıt: Kısa vadede gündemimizde yok

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, partisinin Demokrat Parti ile grup kurma çalışmaları yaptığına ilişkin iddiaları yalanladı. 10Haber’e konuşan Ekmen, milletvekili transferi haberlerine ise ‘Seçimden yeni çıktık kim nereye transfer oluyor’ sözleriyle yanıt verdi.

Siyaset 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Millet İttifakı çatısı altında CHP listelerinden giren partilerin grup kurma tartışmaları devam ediyor. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi 20 milletvekiliyle Meclis’in altıncı grubunu oluşturdu. Grup kurma çalışmalarına katılan DEVA Partisi ise bunun dışında kalacağını açıkladı.

Nasıl bir yol izleyeceği merak edilen DEVA Partisi’nin sözcüsü İdris Şahin, 7 Temmuz’da İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada “Ekim’de katılımlarla grup kuracaklarını” söyledi.

Bugün de DEVA Partisi ile Demokrat Parti’nin grup kurmak için çalıştıkları, iki milletvekili eksiğini de İYİ Parti’nin küskünlerinden kapatacakları iddia edildi. Haber, iki partinin üst düzey yöneticilerine dayandırıldı.

10Haber’e konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, grup kurma çalışmaları ve vekil transferi iddialarını “Şu anda kısa vadede gündemimizde herhangi bir arkadaşın katılımıyla grup kurma yoktur. Seçimden yeni çıktık kim nereye transfer oluyor” sözleriyle yalanladı.

Nasıl bir yol haritası belirlediklerine dair soruya ise, “15 milletvekili arkadaşımız için 81 ili, 20 bakanlığı ve 20 komisyonu bölüştürdük. Toplumun ve Meclis’in gündemini yakından takip ederek hem Genel Kurul’da hem de sahada etkin bir siyaset yürütmeye çalışacağız” şeklinde yanıt verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.