Rock grubu Kiss müzik kataloğunu 300 milyon dolara sattı

1970 ve 1980'li yılların yıldız rock topluluğu Kiss, tüm müzik koleksiyonunu sattı. Amerikalı rock efsanesinin şarkılarının yeni sahibi 300 milyon dolara İsveçli Pophouse Entertainment Group'un.

Kültür Sanat 5 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Makyajlı yüzler, aykırı kıyafetler, iddialı sahne gösterileri. Rock çağına Amerikalı efsanesi Kiss, tüm müzik kataloğunu sattı. Grubun tüm şarkıları 300 milyon dolar karşılığında artık İsveçli Pophouse Entertainment Group’un. Grubun solisti Gene Simmons anlaşma sonrası yaptığı açıklamada satış kelimesini kullanmayı sevmediğini bunun yerine işbirliği demeyi tercih ettiğini söyledi. Simmons’a göre bu, bir telif haklarını devretme anlaşması.

Kiss artık turne yapmayacak

Grubu ilk günlerinden bu noktaya taşıyan yol arkadaşı Paul Stanley’i ile birlikte Kiss efsanesini ayakta tutmaya devam edeceklerini söyleyen Gene Simmons’tan dinleyicilerini üzen bir açıklama daha geldi. Yapılan anlaşma sonrası grup artık turneye çıkamayacak. ABD’den Japonya’ya dünyanın dört bir yanında sadık bir dinleyici kitlesi bulunan grubun bu kararı tepkiyle karşılandı.

Pophouse Üst Yöneticisi Per Sundin ise 1973’te kurulan Kiss grubunun marka adı, şarkıları ve telif haklarını satın aldıktan sonra amaçlarının bu efsaneyi yeni kuşaklara tanıtmak olduğunu söyledi. Per Sundin, grup hakkında hazırlanacak biyografi ve belgesellerin yanı sıra dijital avatar teknolojisini kullanılarak 2027’de bir turne planladıklarını müjdeledi. Ancak bu haberin grubu dinleyenleri ne denli heyecanlandıracağı bir diğer tartışma konusu.

Sonuncusu 2012’de yayınladıkları ‘Monster’ olmak üzere kariyerleri boyunca toplam 20 stüdyo albümü yayınlayan Kiss grubu, bu süre zarfında sayısız ödül kazandı. 1980’lerin ikinci yarısına kadar sahneye sadece makyajjlı bir şekilde çıkan ve yarattıkları bu gizemli personayla büyük ilgi uyandıran topluluk, rock müziği, sahne gösterisine dönüştüren isimlerin başında geliyor. Aralık 2023’te New York’taki Madison Square’de veda konseri veren grup, George Lucas’ın özel efekt şirketinin hazırladığı görsel bir şovla sahnelere veda etmişti.

Bayram öncesi Zeynep Bastık, Melike Şahin ve Madrigal sahnedeBayram öncesi Zeynep Bastık, Melike Şahin ve Madrigal sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.