Fenerbahçe ve Zenit 90 dakikada yenişemedi, Rus ekip penaltılarda güldü

Fenerbahçe 2023-24 sezonunun ilk hazırlık maçına Zenit karşısında çıktı. İki ekip 90 dakikayı golsüz berabere tamamlarken kazananı penaltı atışları belirledi. Zenit mücadeleden 4-3 galip ayrıldı.

Spor 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, ilk hazırlık maçını penaltılar sonucu kaybetti.

Fenerbahçe’de 3. İsmail Kartal dönemi Zenit’le oynanan hazırlık maçıyla başladı. 2023-24 sezonunu geçtiğimiz hafta yaptığı antrenmanlarla açan sarı-lacivertliler, Rusya kampındaki ilk hazırlık maçında sahaya çıktı.

Fenerbahçe adına yeni transferlerden Ryan Kent ilk 11’de sahne aldı. Maçın ilk tehlikeli atağını 9. dakikada Zenit gerçekleştirdi ancak yerden gelen ortada Nazım Sangare tehlikeyi topu kornere göndererek savuşturdu. Maçın ilk yarısında iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken Fenerbahçe ceza alanına yapılan ortalarla etkili olmaya çalıştı. Bu akınlar sonuç vermedi ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Ancak Ryan Kent ve Willian Arao’yla beraber yakaladığı fırsatlardan yararlanamayan Kanarya skoru değiştiremedi. Maçın kalan bölümünde iki takım da net fırsatlar yakalamakta zorlandılar ve 90 dakika 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Karteller topun başına geçti!Karteller topun başına geçti!

Maçın galibini belirlemek için penaltı atışlarının olduğu bölüme geçildi. Zenit’te sırasıyla Malcom, Adamov, Mostovoy ve Sutormin penaltılarda hata yapmadılar. Fenerbahçe ilk 3 penaltıda İsmail Yüksek, Osayi-Samuel ve Joao Pedro topu ağlara yolladı ancak dördüncü penaltı için topun başına gelen Diego Rossi vuruştan yararlanamadı. Zenit’in beşinci penaltısını kurtaran İrfan Can Eğribayat takımını maçta tuttu ancak İrfan Can Kahveci’nin beşinci penaltıyı kaçırınca kazanan Rus ekibi oldu.

Fenerbahçe penaltılar sonucu yıkıldı.

İsmail Kartal, kaleci İrfan Can Eğribayat ve İsmail Yüksek hariç tüm oyuncularını değiştirdiği karşılaşmada toplamda 20 futbolcuya şans verdi. Yeni transferlerden Edin Dzeko bu karşılaşmada süre almadı.

“Transferler yakın zamanda açıklanır”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İsmail Kartal “Sakat oyuncularımızı korumak adına yaygın bir şekilde 90 dakikayı bitirebilmeyi hedefliyorduk. Hazırlık maçına bu kadar taraftarın gelmesi her iki takımı da motive etti. Zenit takımını tebrik ediyoruz. Biz takım olarak yüzde 100 hazır gelemedik. Güzel bir kamp dönemi geçirip ülkemize geri dönmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kartal Konferans Ligi elemesine 26 Temmuz tarihinde başlayacaklarını ve zamanla yarıştıklarını söyledi. Tatilin kısa sürdüğünü belirten deneyimli çalıştırıcı sakatlıklar olmadan bir hazırlık dönemi geçirmenin peşinde olduklarını söyledi. Kartal transfer çalışmalarıyla alakalıysa “Aramıza katılacak oyuncular var. Mevkii olarak söyleyemem. Savunmaya, orta alana ve hücum hattına oyuncular gelecek. Verdiğim rapor doğrultusunda yönetim transferler için uğraşıyor. Yakın zamanda transferlerin açıklanacağını düşünüyorum” dedi.

Kartal zamanın kısıtlı olduğuna vurgu yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.