İBB’nin sergisine bir saldırı daha: İçeri girmeye çalıştılar

Artİstanbul Feshane'de açılan sergiye 3. kez saldırmak istediler. Dün basın açıklaması yapan grup sergiye girmek istedi ancak polisler engelledi.

Gündem 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Eyüpsultan’daki Artİstanbul Feshane’de açtığı ‘Ortadan Başlamak’ isimli sergiye 27 Haziran’da ‘LGBTİ propagandası’ yaptığı iddiasıyla bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştu. 5 gün önce ise ikinci bir saldırı daha meydana gelmiş ve sergide yer alan bir eser dün de kimliği belirsiz bir kişi tarafından yere düşürüldü, eser zarar gördü.

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, serginin kaldırılmasını istedi.

Dün aynı sergiye bir kez daha saldırı girişiminde bulunuldu. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, sergi önünde basın açıklaması yaptı ve “Kültür sanat adı altında burada sergilenen şeyler kesinlikle sapkınlığı özendirmektedir ve bizim manevi dokumuzla milli kültürümüzle yakından uzaktan alakası yoktur, örtüşmemektir, çatışmaktadır” dedi. Serginin kaldırılmasını isteyen Mican ve beraberindekiler, resmi kurumlara başvuruda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından bazı grup üyeleri, Artİstanbul Feshane önünde güvenlik önlemi alan polis engelini aşarak içeri girmeye çalıştı. Polis bu kişilere izin vermeyince kısa süreli bir arbede de yaşandı.

Bir bu eksikti: Balıkesir'de festival kutuplaşmasıBir bu eksikti: Balıkesir’de festival kutuplaşması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.